Росія не готується до миру – генсек НАТО

Росія не готується до миру – генсек НАТО

Укрінформ
Керівництво Росії не демонструє бажання до мирних переговорів, тому партнери мають продовжувати військову підтримку України.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг перед початком зустрічі глав оборонних відомств Альянсу 15 червня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми не бачимо жодних ознак з боку президента Путіна, з боку Росії, що вони готуються до миру», - заявив Столтенберг.

За його словами, чим більше територій Україна зможе повернути під час контрнаступу, тим сильнішими будуть її позиції за столом переговорів, коли до цього дійде.

«Ми також знаємо, що чим більш успішним буде український контрнаступ, тим більш вірогідним буде те, що Путін якоїсь миті усвідомить, що він не може перемогти в цій війні на полі бою і змушений бути сісти за стіл (переговорів)», - зауважив очільник НАТО.

Водночас він зауважив, що ніхто не може сказати точно, коли і як це відбудеться. Проте всім зрозуміло, що якщо не вдасться досягти сталого миру, необхідно буде продовжувати надавати Україні підтримку.

Також важливо послати Кремлю меседж, що він не зможе перемогти на полі бою, додав генсек.

Читайте також: Генсек НАТО очікує на «Рамштайні» нових зобов’язань союзників щодо України

Як повідомлялося, крім зустрічі міністрів у Брюсселі 15 червня відбудеться чергова зустріч Контактної групи у форматі "Рамштайн".

Фото: EFE-EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-