Генсек НАТО очікує на «Рамштайні» нових зобов’язань союзників щодо України

Генсек НАТО очікує на «Рамштайні» нових зобов’язань союзників щодо України

Укрінформ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг очікує, що партнери під час сьогоднішньої зустрічі у форматі "Рамштайн" візьмуть нові зобов’язання на підтримку України.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це Столтенберг заявив у Брюсселі під час пресконференції перед початком засідання Контактної групи з оборони України.

"Я очікую на багато нових зобов'язань, і ми бачили лише за останні кілька днів як значні закупівлі від європейських союзників, так і від Північної Америки та Сполучених Штатів", – прокоментував Столтенберг питання про очікування від сьогоднішньої зустрічі у форматі "Рамштайн".

Читайте також: Гарантії безпеки від НАТО мають захистити Україну від нової війни - Столтенберг

Він нагадав, що президент США Джозеф Байден оголосив кілька днів тому про новий значний пакет оборонної підтримки України, також "за останні дні ми бачили, як кілька інших європейських союзників оголосили про надання більшої підтримки". "Отже, це безперервний процес, коли союзники оголошують про додаткову підтримку України", – додав генсек НАТО.

За його словами, Україна потребує наразі багато різної підтримки, але, напевно, найбільше уваги буде приділено "важливості підтримання боєздатності всіх систем, які там вона має – тобто, забезпечення боєприпасами, запасними частинами, технічним обслуговуванням, ремонтними можливостями – щоб вони працювали і підтримувались у належному стані протягом усього наступу".

Читайте також: Заснування Комітету НАТО-Україна виведе політичне співробітництво на новий рівень - Столтенберг

Як повідомляв Укрінформ, головними темами засідання Контактної групи з питань оборони України у четвер будуть посилення ППО та інших можливостей ЗСУ як у короткостроковій перспективі, так і в майбутньому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-