Голова Верховного Суду обіцяє докласти всіх зусиль, щоб ВККС якнайшвидше запрацювала

Голова Верховного Суду обіцяє докласти всіх зусиль, щоб ВККС якнайшвидше запрацювала

Укрінформ
Новообраний Голова Верховного Суду Станіслав Кравченко має намір докласти всіх зусиль, щоб Вища кваліфікаційна комісія суддів запрацювала якнайшвидше.

Про це він сказав на брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

"Я, наскільки це можливо і наскільки це відповідатиме вимогам закону, докладу всіх зусиль, щоб ця комісія якомога швидше запрацювала, щоб хоч якимось чином пішло наповнення судів", - сказав Кравченко.

За його словами, ситуація з кадровим забезпеченням судів дуже складна.

Водночас новий Голова ВС зауважив, що не має даних про готовність ВККС до початку роботи. "Але, я думаю, якщо немає перепон, то вже у статусі члена ВРП на наступному тижні обов'язково візьму участь у роботі (засіданні Вищої ради правосуддя - ред.) і буду більше знати інформації", - сказав він.

Читайте також: Голова Верховного Суду стверджує, що ніколи не зустрічався з Портновим

Як повідомляв Укрінформ, Вища кваліфікаційна комісія суддів не працює майже три роки. З метою поновлення її роботи була створена конкурсна комісія, яка добирає кандидатів на посади членів ВККС на засадах конкурсу за участі міжнародних експертів.

15 березня конкурсна комісія з добору членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів оголосила перелік із 32 кандидатів, рекомендованих Вищій раді правосуддя для призначення на 16 вакантних посад.

ВРП 12 травня завершила співбесіди з кандидатами на посади членів ВККСУ, наразі відбувається обговорення та формування переліку цих кандидатів.

Фото: pravo.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-