Данілов про саміт G7 у Японії: Фізична присутність Президента України є вкрай важливою

Данілов про саміт G7 у Японії: Фізична присутність Президента України є вкрай важливою

Єдині новини
Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що фізична присутність Президента України на таких заходах, як саміт G7, є важливою, щоб відстоювати інтереси країни, надавати чіткі пропозиції і аргументацію щодо подій, які відбуваються на території нашої держави.

Про це він сказав у ефірі телемарафону “Єдині новини”, передає Укрінформ.

“Що стосується цього саміту (G7 - ред.), там будуть прийматися дуже важливі речі, тому саме присутність, фізична присутність нашого Президента, є абсолютно важливою річчю для того, щоб відстоювати саме наші інтереси, пояснювати, надавати чіткі пропозиції і чітку аргументацію по тих подіях, які відбуваються на території нашої країни. Тому що коли людина знаходиться десь там далеко, за океаном, ще десь, вони не завжди відчувають і розуміють, що відбувається тут на теренах нашої держави”, - сказав Данілов, озвучуючи на прохання журналіста свою думку щодо найважливіших результатів саміту G7 у Японії для Україні, в якому, за інформацією видання Bloomberg, має особисто взяти участь Президент України Володимир Зеленський.

Відео: Телемарафон "Єдині Новини"

Також Данілов наголосив, що “наша країна на сьогодні знаходиться на радарах всіх без виключення країн світу”.

"На жаль, ця війна відбувається на нашій території, але вона впливає на весь світ”, - підсумував Данілов.

Читайте також: Урсула фон дер Ляєн в Хіросімі нагадала про обов’язок людства зберігати мир

Як повідомлялося, у березні Президент Володимир Зеленський прийняв запрошення від прем’єр-міністра Японії Фуміо Кішіди взяти участь у саміті G7 у травні у форматі онлайн.

Напередодні заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква заявив японському інформаційному агентству Kyodo, що Президент Володимир Зеленський може відвідати саміт G7 у Хіросімі, якщо дозволить ситуація на полі бою.

Водночас західні засоби інформації з посиланням на неназваних офіційних осіб повідомили, що Президент України Володимир Зеленський особисто прибуде до Японії на саміт G7.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-