Процес адаптації законодавства до стандартів НАТО триває постійно – депутат

Процес адаптації законодавства до стандартів НАТО триває постійно – депутат

Укрінформ
Процес адаптації українського законодавства до стандартів Північноатлантичного Альянсу триває постійно.

Про це заступник голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, голова української делегації в Парламентській Асамблеї НАТО Єгор Чернєв сказав в інтерв’ю Укрінформу.

«Північноатлантичний Альянс має певні принципи і стандарти. Стандарти НАТО – це більш технічні умови, які мають бути впроваджені на рівні підзаконних актів. Цей процес триває постійно», - зазначив він.

Чернєв додав, що принципи НАТО – це фактично загальні підходи до того, як має бути побудована модель держави, щоб вона могла співпрацювати з іншими членами Альянсу.

«Наприклад, принципи цивільно-демократичного контролю над сферою оборони та національної безпеки. Україна вже дотримується їх: у нас цивільний міністр оборони, посилений парламентський контроль над сферою безпеки та оборони», - пояснив народний депутат.

Окрім того, він наголосив, що Україна має відповідати принципам демократії та свободи слова, а рівень корупції має бути значно знижений. За його словами, цей комплекс реформ уже впроваджується.

Також Чернєв розповів, що на початку кожного року Україна підписує зі штаб-квартирою НАТО документ про те, що необхідно зробити для євроатлантичної інтеграції. Наприкінці кожного року проводиться аналіз того, що зроблено, та підписується документ про підтвердження виконання певних процедур.

«Конкретного списку вимог від штаб-квартири НАТО немає, але ми розуміємо, що потрібно працювати над національним законодавством в усіх сферах», - підкреслив парламентарій.

Народний депутат запевнив: законопроєкти, що відповідають стандартам НАТО, постійно ухвалюються українським парламентом.

Він наголосив, що в питаннях європейської та євроатлантичної інтеграції парламент має єдину позицію. "Як правило, усі необхідні законопроєкти ухвалюються більшістю голосів. Ми рухаємось суттєвими кроками», - резюмував Чернєв.

Читайте також: Зараз уже немає скептиків щодо вступу України в НАТО – депутат

Як повідомляв Укрінформ, на думку заступника голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, голови української делегації в Парламентській Асамблеї НАТО Єгора Чернєва, нині Україна за критеріями та стандартами армії переважає більшість країн-членів Північноатлантичного Альянсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-