Методи нацистського режиму тотожні звірствам російських загарбників – МЗС

Методи нацистського режиму тотожні звірствам російських загарбників – МЗС

Укрінформ
Варварські методи, які застосовував нацистський режим під час Другої світової війни, тотожні звірствам, які зараз вчиняють російські загарбники на території України.

Про це йдеться у коментарі Міністерства закордонних справ до Дня пам'яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни, передає Укрінформ.

"За кількістю удостоєних Державою Ізраїль звання Праведника народів світу за порятунок євреїв від Голокосту Україна посідає четверте місце після Польщі, Нідерландів та Франції. Віддаючи шану жертовності та людяності Праведників і тих українців, які врятували від рук нацистських катів сотні єврейських життів, але досі не були удостоєні цього почесного звання, наголошуємо на тому, що варварські методи, які застосовував нацистський режим, є тотожними тим звірствам, що сьогодні вчиняють російські окупанти на українській землі з неприхованою метою знищення українців", - заявили у МЗС.

У зовнішньополітичному відомстві наголосили, що на тлі героїчного опору українців російським загарбникам кремлівські наративи про необхідність «денацифікації» України видаються особливо цинічними.

"Ціна міжнародної солідарності, як під час гітлерівської агресії проти вільної Європи, так і сьогодні, на тлі триваючого збройного вторгнення росії в Україну, є надзвичайно високою - це майбутнє народів, держав, безпека мільйонів людей. На медалі, якою нагороджують Праведників народів світу, влучно наголошується: «Той, хто рятує одне життя, рятує весь світ». Переконані, що спільними зусиллями всіх і кожного буде забезпечено порятунок цивілізаційних демократичних цінностей від зазіхань агресивного режиму кремля", - зазначають в МЗС.

Читайте також: В Одесі відзначили День Праведників народів світу

Українські дипломати закликають міжнародну спільноту докласти максимальних зусиль задля якнайшвидшого притягнення до відповідальності винних у розв’язанні геноцидної війни проти українського народу, злочинах проти людяності та воєнних злочинах, скоєних російськими загарбниками на території України.

День пам’яті українців, які під час Другої світової війни рятували євреїв, відзначається 14 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-