Україна представить реєстр відшкодування збитків, завданих рф, на саміті Ради Європи – Кондратюк

Україна представить реєстр відшкодування збитків, завданих рф, на саміті Ради Європи – Кондратюк

Укрінформ
Заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк обговорила з міністром юстиції Ісландії Йоном Гуннарссоном конкретні юридичні механізми притягнення рф до відповідальності та питання депортації росіянами українських дітей.

Зустріч посадовців відбулася у Рейк'явіку, повідомляє віцеспікерка у Фейсбуці.

«Йшлося про необхідність заснування міжнародного Спецтрибуналу та підтримку Ісландією створення Міжнародного центру з розслідування злочину агресії рф проти України в Гаазі. Також обговорили такий механізм, як Реєстр відшкодування збитків, завданих росією в Україні, який буде представлений на Саміті Ради Європи 16-17 травня у Рейк’явіку», - зазначила Кондратюк.

На зустрічі торкнулися й теми повернення додому українських дітей, викрадених росією.

Читайте також: Викрадення українських дітей росією: Кондратюк закликала парламент Ісландії розглянути резолюцію

Заступниця Голови ВР наголосила на необхідності вироблення спільної позиції урядів країн Північної Європи щодо змін, які мають відбутися у міжнародних організаціях, покликаних займатися захистом прав дітей, зокрема від незаконної депортації.

Кондратюк наголосила, що такі зміни вже давно назріли у діяльності Міжнародного Комітету Червоного Хреста та структурах ООН.

Як повідомляв Укрінформ, Ісландія з перших днів повномасштабного вторгнення рф в Україну засудила російську агресію та надала Києву допомогу в розмірі понад 25 мільйонів доларів.

Фото: Олена Кондратюк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-