Викрадення українських дітей росією: Кондратюк закликала парламент Ісландії розглянути резолюцію

Викрадення українських дітей росією: Кондратюк закликала парламент Ісландії розглянути резолюцію

Укрінформ
Заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк закликала парламент Ісландії розглянути резолюцію щодо засудження масового викрадення українських дітей російською федерацією та приєднатися до міжнародної коаліції щодо їх повернення додому.

Про це вона повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Кондратюк поінформувала, що під час робочого візиту до Рейк’явіку разом із народною депутаткою Марією Іоновою провели зустріч зі спікером парламенту Біргіром Арманнссоном.

Віцеспікерка українського парламенту висловила вдячність Ісландії за політичну, юридичну та гуманітарну підтримку України.

Кондратюк зазначила, що Ісландія приєдналася до основної групи держав, які підтримують створення міжнародного спеціального трибуналу з розслідування злочину агресії проти України, а також підписала спільну заяву саміту Україна-Північна Європа про створення Міжнародний центру із розслідування злочину агресії проти України (ICPA) в Гаазі.

Окремо вона подякувала Ісландії за підтримку створення Реєстру відшкодування збитків, який буде представлено на Саміті Ради Європи 16-17 травня в Рек‘явіку.

«Це правова основа для використання заморожених активів рф на відбудову України», – пояснила Кондратюк.

Крім цього, вона підкреслила, що Україна розраховує на активну позицію Ісландії у подальшому просуванні на міжнародній арені Формули миру, запропонованої Президентом Володимиром Зеленським.

Читайте також: Депортація українських дітей до рф: Кондратюк закликала Кнесет Ізраїлю ухвалити заяву

Водночас Кондратюк від імені ВР подякувала Біргіру Арманнссону за нещодавнє ухвалення резолюції щодо офіційного визнання Голодомору 1932-33 років геноцидом Українського народу.

«Як віцеспікерка українського парламенту також звернулася до пана спікера парламенту Ісландії з проханням розглянути резолюцію щодо засудження масового викрадення українських дітей росією та приєднання до міжнародної коаліції з їх повернення додому», - акцентувала вона.

Своєю чергою, спікер парламенту Ісландії, за словами Кондратюк, наголосив: «Для Ісландії надзвичайно важливо підтримувати Україну і ми будемо робити це у всіх нагальних питаннях. Ми зробили все можливе, щоб прийняти українців на належному рівні та забезпечити їх потреби».

Як повідомляв Укрінформ, Ісландія з перших днів повномасштабного вторгнення засудила агресію російської федерації та надала Україні допомогу в розмірі понад 25 мільйонів доларів.

Фото: Олена Кондратюк, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-