МЗС знайшло майже 30 сильних кандидатів на посади послів - Кулеба

МЗС знайшло майже 30 сильних кандидатів на посади послів - Кулеба

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України у результаті відкритого набору послів знайшло майже 30 дуже сильних кандидатів.

Як передає Укрінформ, про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив у Фейсбуці.

“Ми знайшли майже тридцять дуже сильних кандидатів на посади послів. Зараз вони вже проходять тести та отримують запрошення на співбесіди від HR-служби МЗС. На тих, хто пройде цей етап, чекає безпекова перевірка і співбесіда зі мною. Після цього я сформую фінальний список кандидатів та запропоную Президенту розглянути ці кандидатури”, - зазначив він.

За словами Кулеби, якщо з тисячі заявок МЗС знайде більше 50 нових мотивованих дипломатів від посла та нижче по вертикалі, цю революцію варто було починати.

Як зауважив міністр, увага медіа та користувачів соціальних мереж сконцентрувалася здебільшого на пошуку людей зовні, але реформа відкритості та рівності також створює кар’єрні ліфти та нові можливості для чинних дипломатів. Відкритий набір був і залишається відкритим для людей всередині системи, які з тих чи інших причин не могли попасти в поле зору міністра. Як свідчать проміжні результати, МЗС отримало чимало таких заявок, підкреслив очільник міністерства.

Читайте також: У МЗС розповіли про результати «Місяця культурної дипломатії України» у Вікіпедії

Кулеба зауважив, що дипломатія завжди була доволі закритою. Рух у бік відкритості розпочався з 2014 року і було багато зроблено. “Сьогодні війна вимагає вивести ці зусилля на якісно новий рівень для доукомплектування дипломатичних сил. Крім того, ми активно розширюємо дипломатичні горизонти та відкриваємо нові посольства в Африці та Латинській Америці. Тому зросла і потреба у нових мотивованих, фахових, патріотичних кандидатах зсередини системи та з-поза її меж. Якщо лише триматися за старі правила, задовольнити цю потребу не вдасться”, - підкреслив він.

Як повідомляв Укрінформ, у березні Міністерство закордонних справ уперше в історії української дипломатії оголосило відкритий пошук на вакансії послів України у 21 країні.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-