Шмигаль: Україна щодня стає ближчою до вступу у ЄС

Шмигаль: Україна щодня стає ближчою до вступу у ЄС

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль наголосив, що Україна щодня стає ближчою до своєї мети - вступу до Європейського Союзу.

Про це йдеться в дописі глави українського уряду в Телеграмі з нагоди відзначення Дня Європи, передає Укрінформ.

“Сьогодні вперше разом із країнами Євросоюзу відзначаємо День Європи. Як і належить країні, яка поділяє європейські цінності та принципи свободи, рівності й поваги. Яка ментально й духовно є частиною об’єднаної європейської родини, і яка поступово, але впевнено повертається додому”, - зазначив Шмигаль.

За його словами, “щодня ми стаємо ближчими до нашої мети — вступу до Європейського Союзу”.

“Сьогодні ми єдині та сильні. Сьогодні ми будуємо європейське майбутнє разом”, - підкреслив Прем’єр-міністр.

Читайте також: До Києва прибула президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн

Своєю чергою Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець уточнив, що нині Україна бореться за свою незалежність, територіальну цілісність і спільну європейську свободу.

“Відсьогодні й щороку Україна спільно з державами ЄС відзначатиме День Європи 9-го травня – на знак єдності наших народів у боротьбі за мир, безпеку, утвердження європейської ідентичності українців”, - заявив Лубінець.

За словами уповноваженого, для українців День Європи має особливе значення.

“Ми поділяємо однакові цінності – свободу, демократію, верховенство права", - підкреслив Лубінець.

"Європейські країни стали для нас близькими друзями, які надають прихисток мільйонам українців, тісно співпрацюють у питанні повернення депортованих росією українських дітей, збору доказів воєнних злочинів росіян та притягнення винних до відповідальності, всіляко підтримують у протистоянні з агресором”, - зазначив він і наголосив, що “українські воїни стали для Європи надійним щитом, який захищає від російської експансії”.

“Україна бореться за свою незалежність, територіальну цілісність і спільну європейську свободу”, - акцентував Лубінець і подякував європейській спільноті за потужну підтримку й допомогу, яка наближає перемогу над ворогом.

Читайте також: Дробович: росія отруїла пам’ять про Другу світову війну та концепцію 9 травня

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук також привітав українців із Днем Європи, який цього року вперше офіційно відзначається в Україні.

«Ми відзначаємо цей день разом з усією Європою, з усім вільним світом. Бо Україна — невід’ємна частина цього вільного світу», - акцентував Стефанчук.

Він додав, що Україна та Європа живуть у спільній системі цінностей, «ми боремося за спільне мирне майбутнє. І наближаємо спільну Перемогу! Разом!».

Стефанчук нагадав, що в єднанні вільний світ подолав зло нацизму.

«У єднанні вільного світу ми здолаємо зло рашизму!» - резюмував він.

Як повідомлялося, Україна 9 травня вперше відзначає День Європи, встановлений відповідно до указу Президента Володимира Зеленського, разом із країнами Європейського Союзу.

Раніше цей день візначався щороку у третю суботу травня, яка цьогоріч припадає на 20-те число.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-