путін відкрив «скриньку Пандори», напавши на Україну – президент парламенту Австрії

путін відкрив «скриньку Пандори», напавши на Україну – президент парламенту Австрії

Укрінформ
Своєю агресивною війною проти України президент рф володимир путін також атакував базований на правилах порядок з далекосяжними наслідками для інших тоталітарних держав, а тому Європа має цьому протистояти.

Як передає Укрінформ з посиланням на Австрійське агентство преси (APA), про це заявив президент Національної ради Вольфганг Соботка у вівторок на конференції очільників парламентів країн ЄС у Празі.

"Так, путін відкрив "скриньку Пандори". І це буде його незгладною спадщиною історичного злочину. Європа повинна і може протистояти цьому. путін не повинен лишатися сильнішим", – сказав Соботка.

Читайте також: Агресивна поведінка росії має бути зупинена раз і назавжди – Столтенберг

Президент Національної ради Австрії підкреслив, що цинічний та жорстокий напад росії на Україну виходить за рамки просто вбивств і руйнувань і є фундаментальною атакою на цінності порядку, заснованого на правилах, з далекосяжними наслідками для інших тоталітарних держав. І тому потрібно "дати чітко зрозуміти": "Ті, хто не грає за правилами, платять за це високу ціну – політичну, економічну, а також особисту".

Соботка також підтвердив готовність Австрії продовжувати й надалі Україну у її боротьбі з російською агресією.

Читайте також: Компроміс із путіним стане фатальною помилкою - Дмитро Кулеба

Як повідомляв Укрінформ, раніше федеральний президент Австрії Александер Ван дер Беллен заявляв, що росія веде проти Україну агресивну війну, схожу на колоніальні війни 19-го століття.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-