Президент зустрівся із представниками Венеціанської комісії

Президент зустрівся із представниками Венеціанської комісії

Фото
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський провів зустріч із представниками Венеціанської комісії.

Як передає Укрінформ, про це він сказав у своєму вечірньому відеозверненні.

“Також сьогодні була зустріч із представниками Венеціанської комісії, із представниками інвестиційного фонду BlackRock”, - розповів Зеленський.

Читайте також: Зеленський: Робимо все, щоб світ чув Україну, розумів і допомагав

Окрім того, він зазначив, що увечері 5 травня провів зустріч із делегацією Конгресу Сполучених Штатів Америки.

“Ми говорили про подальшу взаємодію між нашими державами заради глобальної свободи. Зараз, коли ми пліч-о-пліч з Америкою боремося проти тиранії, ми досягли такого рівня взаємодії, якого ще ніколи не було між Україною та США. Але це ще не межа. Будемо й надалі розвивати нашу співпрацю – наше справжнє союзництво. І я дякую всім, хто допомагає! “, - сказав Президент.

Він висловив подяку Президенту США Джозефу Байдену за лідерство, обом партіям і палатам Конгресу за незмінну підтримку.

Читайте також: Зеленський зустрівся з амбасадорами United24

“Дякую всім американцям, чиє прагнення до свободи разом з українськими прагненнями, разом з усіма нашими союзниками й партнерами захищає глобальну демократію”, - підкреслив Зеленський.

Як уточнили в пресслужбі глави держави, Президент провів зустріч із делегацією Європейської комісії «За демократію через право» (Венеційська комісія) на чолі з головою комісії Клер Базі Малорі, яка перебуває з візитом у нашій країні.

Зазначається, що Зеленський подякував делегації за візит у непростий час та за плідну співпрацю між Україною й Венеційською комісією у різних напрямах удосконалення українського законодавства.

Читайте також: Президент подякував бійцям Повітряних сил та всім підрозділам, що захищають небо

Також Президент окремо висловив подяку за важливу допомогу Венеційської комісії у впровадженні євроінтеграційних реформ у межах виконання нашою державою рекомендацій Європейської комісії, пов’язаних із наданням Україні статусу країни – кандидата в члени ЄС.

У пресслужбі інформують, що під час зустрічі обговорено питання підготовки та імплементації законодавства, що стосується процедур відбору кандидатур на посаду судді Конституційного Суду України.

«Україна вперше запроваджує конкурсну процедуру відбору суддів Конституційного Суду. Це історична реформа, про яку навіть не йшлося за жодного іншого Президента. Ми цілком свідомі великої відповідальності, що лежить на нас, за проведення чесного й прозорого конкурсу. Цього очікує й вимагає український народ», – заявив Зеленський.

Він висловив сподівання на підтримку з боку Венеційської комісії на цьому шляху та впевненість в успішному реформуванні діяльності Конституційного Суду.

Читайте також: За підсумками зустрічей у Гельсінкі та Гаазі маємо потужне посилення зброєю - Зеленський

Зазначається, що на зустрічі також обговорили закони про деолігархізацію та про національні меншини.

Глава держави підтвердив готовність України продовжувати тісну взаємодію з Венеційською комісією для забезпечення результативних реформ відповідно до європейських стандартів.

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський прийняв двопартійну делегацію Палати представників Конгресу Сполучених Штатів Америки у складі голови Гельсінської комісії США Джо Вілсона, конгресменів Стівена Коена та Вікторії Спартц.

До складу делегації також увійшов постійний представник Сполучених Штатів при ОБСЄ Майкл Карпентер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-