Тему переговорів між Україною та рф із керівництвом Міноборони ніхто не порушує - Резніков

Тему переговорів між Україною та рф із керівництвом Міноборони ніхто не порушує - Резніков

Укрінформ
На сьогодні тему мирних переговорів між Україною та росією ніхто не порушує на рівні міністрів оборони під час міжнародних зустрічей.

Про це міністр оборони Олексій Резніков заявив на пресконференції в Києві, відповідаючи на запитання Укрінформу, чи були спроби на міжнародному рівні порушити тему мирних переговорів з керівництвом Міноборони України.

«Тема про мирні переговори жодного разу, я свідомо про це говорю, жодного разу зі мною не порушувалася. Вони знають чітку мою позицію, і навіть не намагається ніхто, може кому й хотілося б. Вони чітко розуміють, що ми і не плануємо сьогодні сідати за стіл перемовин, тому що наш Президент дуже чітко сказав, що сідати за стіл перемовин із тим, хто сьогодні очолює Кремль, ніхто не буде – це номер 1. Номер 2 – в майбутньому ми сядемо за стіл перемовин і будемо обговорювати репарації, контрибуції з боку росії в інтересах України за всю біду, яку вони нам принесли, і як реалізувати вирок Міжнародного трибуналу, який буде створений всім цивілізованим світом, де злочинці військові з кремля, з цієї банди понесуть покарання, і буде оголошено вирок», – зазначив Резніков, додавши, що Україна готова обговорювати акт капітуляції з партнерами.

Водночас він зауважив, що є охочі, які намагатимуться примирити Україну та рф, однак час ще не настав для цього.

«Це не означає що немає охочих бути фасилітаторами і намагатися десь нас примирити – це нормально, але ще час не настав», – підкреслив міністр.

Читайте також: Україна є щитом, який боронить європейську цивілізацію - Резніков

Як повідомлялося, міністр оборони Італії Гвідо Крозетто вважає, що потрібно посадити Україну та рф за стіл переговорів, а Китай міг би бути посередником.

Крім того, президент Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва запропонував Україні поступитися Кримом, щоб припинити війну. У МЗС України відповіли, що Україна не торгує своїми територіями і не вбачає жодної причини поступатися хоча б сантиметром української землі.

Читайте також: Це марафон, а не спринт - Резніков про можливі терміни закінчення війни

Президент Володимир Зеленський неодноразово наголошував, що початок дипломатичного формату і фіксація закінчення розв’язаної росією війни проти України за великим столом у присутності «порядних» держав може бути лише в тому разі, якщо росія без бою виведе свої війська з України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-