Це марафон, а не спринт - Резніков про можливі терміни закінчення війни

Це марафон, а не спринт - Резніков про можливі терміни закінчення війни

Укрінформ
Сказати про те, наскільки українці наразі знаходяться ближче до "фінішу", тобто коли війна закінчиться, не можна, тому що це марафон, а не спринт.

Таку думку в інтерв'ю РБК-Україна висловив міністр оборони України Олексій Резніков, передає Укрінформ.

"Це не спринтерська дистанція. Це не 100-метрівка, не 60-метрівка, не 30-метрівка. Коли я зрозумів, що це не спринт, а марафон, тоді я собі сказав: почекай, щоби пробігти останні 195 метрів марафонської дистанції, ти повинен до цього протриматися 42 кілометри. Це означає, що ти 42 кілометри мусиш накопичувати енергію, ресурс, тримати темп, розумно його витрачати і потім, коли залишиться 195 метрів, рвонути. Щоб першим торкнутися цієї стрічки чи хоча б бути у призерах", - зазначив він.

Читайте також: Резніков упевнений, що Україна отримає літаки від союзників: Ми доб'ємо це питання

За словами Резнікова, всі українці наразі "біжать марафон", і сказати, за скільки кілометрів від "фінішу" ми знаходимося , не можна, бо "це дуже умовне порівняння. Ми біжимо цей марафон, і я вважаю, що біжимо успішно. Причому вся країна. Мені б хотілося сказати, що ми на стільки-то кілометрів ближче до фінішу, але не можу цього сказати".

Міністр додав, що ми "біжимо пересіченою місцевістю", тому й не знаємо, що попереду - ані яким буде рельєф, ані грунт, ані погода.

Як повідомлялось, Резніков вважає, що очікування від контрнаступу "дещо перегріті". Їх підігрівають українське суспільство, політикум чи Захід. При цьому міністр зазначив, що з новинних зведень усі зрозуміють, що це вже і є той самий довгоочікуваний контрнаступ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-