Зеленський сподівається, що розмова з Сі стане імпульсом для зміцнення партнерства між країнами

Зеленський сподівається, що розмова з Сі стане імпульсом для зміцнення партнерства між країнами

Укрінформ
Під час телефонної розмови з Головою Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпіном Президент України Володимир Зеленський обговорив питання встановлення миру та шляхи зміцнення двосторонніх відносин.

Про це глава держави поінформував у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Під час годинного спілкування обговорили весь комплекс актуальних питань двосторонніх відносин. Окрему увагу приділили шляхам можливої взаємодії з метою встановлення справедливого і сталого миру для України", - написав він.

Водночас Зеленський зауважив, що під час розмови сторони обговорили шляхи зміцнення українсько-китайського партнерства. Президент підкреслив, що до повномасштабного російського вторгнення Китай був торговельним партнером України номер один.

"Вірю, що наша сьогоднішня розмова дасть потужний імпульс для повернення, збереження та розвитку цієї динаміки на всіх рівнях", - написав він.

Читайте також: Є точки перетину: в ОП розкрили деталі розмови Зеленського із Сі Цзіньпіном

Водночас Зеленський наголосив, що ніхто не бажає миру більше, ніж український народ, який бореться за своє майбутнє на своїй землі, реалізовуючи невід’ємне право на самооборону.

"Мир має бути справедливим і стійким, заснованим на принципах міжнародного права та поваги до Статуту ООН. Не може бути жодного миру за рахунок територіальних компромісів. Територіальна цілісність України має бути відновлена в межах 1991 року", - підкреслив глава держави.

Читайте також: У Білому домі вітають розмову Зеленського й Сі, але з висновками не поспішають

Як повідомлялося, заступник директора департаменту країн Східної Європи та Центральної Азії МЗС КНР Юй Цзюнь заявляв, що Китай направить спеціального представника у справах Євразії до України та інших країн для проведення переговорів з усіма сторонами стосовно політичного врегулювання "кризи в Україні".

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-