У Конгресі США представили проєкт резолюції «Перемога України»

У Конгресі США представили проєкт резолюції «Перемога України»

Фото
Укрінформ
Члени Конгресу США представили проєкт резолюції «Перемога України», яка підтримує зусилля українців у боротьбі за свободу, а також приєднання нашої держави до НАТО.

Документ презентовано під час пресконференції, організованої Гельсінською комісією, передає власний кореспондент Укрінформу.

У резолюції підтверджується, що «політика США спрямована на забезпечення того, аби Україна могла зберегти суверенітет у межах своїх міжнародно визнаних кордонів, на досягнення справедливості та відшкодування втрат України».

Крім того, документ закликає сприяти відбудові України, а також її інтеграції  в євроатлантичні інституції, такі як НАТО - відповідно до політики США, сформульованої ще 2008 року.

Як поінформувала у Фейсбуку посол України у США Оксана Маркарова, у проєкті резолюції зазначається, що Палата представників:

1) підтверджує, що політика Сполучених Штатів полягає в тому, щоб Україна перемогла вторгнення [рф] і відновила свої міжнародно визнані кордони 1991 року;

2) вважає, що мир після Перемоги України, має бути забезпечений шляхом інтеграції України до НАТО та інших євроатлантичних інституцій, що відповідає довгостроковій політиці Сполучених Штатів;

3) заявляє, що Сполучені Штати повинні працювати зі своїми союзниками та партнерами, щоб гарантувати виплату рф репарацій Україні; допомогу світової спільноти у відновлені України; притягнення керівництва рф до відповідальності за цю загарбницьку війну; відновити справедливість для жертв злочинів, скоєних рф під час її вторгнення.

Читайте також: У Конгресі США відкрили «Українські дні»

Співавторами резолюції виступили члени Палати представників Конгресу США - голова Гельсінської комісії республіканець Джо Вілсон, а також співголова демократ Стів Коен.

Як повідомлялося, в адміністрації президента Байдена переконані, що Сенат, контрольований демократами, а також Палата представників з республіканською більшістю продовжать послідовну підтримку України.

Фото: Оксана Маркарова, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-