Мельник провів переговори із заступником держсекретаря США

Мельник провів переговори із заступником держсекретаря США

Фото
Укрінформ
Заступник міністра закордонних справ Андрій Мельник обговорив із заступником державного секретаря США з питань Західної півкулі послом Брайаном Ніколсом поглиблення партнерства з країнами Латинської Америки та Карибського басейну.

Переговори відбулися на виконання доручення Президента України Володимира Зеленського, повідомляє Укрінформ із посиланням на МЗС України.

Як інформує Міністерство, Мельник висловив вдячність урядові США за надзвичайно потужну підтримку України у військовій, фінансовій та гуманітарній сферах з метою припинення воєнної інтервенції москви та звільнення всіх тимчасово окупованих територій. Він наголосив, що ця безпрецедентна допомога з боку американських союзників назавжди увійде в літопис історії.

Читайте також: Мельник провів перші в історії відносин переговори з керівництвом МЗС Сент-Люсії

Головною метою онлайн-зустрічі було вироблення спільних підходів у взаємодії України та США задля пожвавлення зв’язків з державами Латинської Америки та Карибського басейну (ЛАКБ).

Відбувся довірливий обмін думками щодо потенційних сфер кооперації між Україною та США з метою зміцнення діалогу між двома державами в ЛАКБ, зокрема у контексті протидії російській агресії.

Мельник ознайомив співрозмовника з новими підходами вітчизняної зовнішньої політики щодо Центральної і Південної Америки, бажанням глави держави перезавантажити відносини з цим стратегічно важливим регіоном.

Читайте також: МЗС підтримує доповідь комісара Ради Європи про порушення окупантами прав кримських татар

Заступник держсекретаря США запевнив у готовності офіційного Вашингтона, як ключового союзника України, надати практичне сприяння у поглибленні контактів України з латиноамериканськими державами.

Сторони домовилися продовжувати започатковану комунікацію на регулярній основі. Мельник запросив свого американського колегу відвідати з робочим візитом Київ.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський переконаний, що необхідно позбавити рашизм навіть надії на підтримку у країнах Латинської Америки.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-