Українська влада має консолідовану позицію щодо непотрібності ПДЧ в НАТО – Кулеба

Українська влада має консолідовану позицію щодо непотрібності ПДЧ в НАТО – Кулеба

Укрінформ
Українська влада має консолідовану позицію щодо того, що план дій щодо членства в НАТО не потрібен нашій країні.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час свого включення в Інстаграмі, передає Укрінформ.

«Для української влади – тут є консолідована позиція – я говорив із Русланом Стефанчуком (голова ВР - ред.) і знаю, що він теж підтримує ідею, що ПДЧ не потрібно», - сказав глава української дипломатії.

Кулеба пояснив, що насправді ПДЧ придумали саме для того, щоб гальмувати членство України в НАТО, і він завжди був переконаний, що потрібно цю фазу проскочити. «Коли склалися для цього історичні обставини, а саме подання нової заявки на членство, то ми і перезавантажили всю цю історію», - пояснив міністр.

Глава МЗС також зауважив, що український парламент згадує рішення Бухарестського саміту 2008 року в контексті того, що це фундамент ідеї про те, що Україна буде членом НАТО, про що було заявлено на цьому саміті Альянсу.

«Потім вони це привʼязали до ПДЧ, але тема ПДЧ знята. Все, забули, проїхали. Я прочитав заяву українського парламенту в тому контексті, що в Бухаресті нам пообіцяли членство, і час його надати, а не в прив’язці конкретно до ПДЧ», - наголосив Кулеба.

Читайте також: Саміт НАТО не буде історичним без рішення про запрошення України – Стефанішина

Як повідомляв Укрінформ, 30 вересня 2022 року Президент Володимир Зеленський, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук та Прем'єр-міністр Денис Шмигаль підписали заявку України на вступ до НАТО у пришвидшеному порядку.

10 квітня Верховна Рада звернулася до держав-членів Організації Північноатлантичного договору (НАТО) та Парламентської асамблеї НАТО щодо прискорення вступу України в Альянсі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-