У ГУР прокоментували інформацію, що Штати нібито прослуховували керівництво України

У ГУР прокоментували інформацію, що Штати нібито прослуховували керівництво України

Укрінформ
В Україні працюють контррозвідувальні органи, які стежать, щоб безпека перших осіб та військово-політичного керівництва держави була забезпечена.

Як передає Укрінформ, про це у телемарафоні «Єдині новини» заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов, відповідаючи на запитання щодо інформації, що США нібито можуть прослуховувати вище керівництво України, яка з'явилася після витоку американських розвідданих.

Зокрема, Юсов висловив думку, що Україна як суверенна незалежна держава, безумовно, має серйозно ставитися до будь-якої подібної інформації.

«І у нас працюють контррозвідувальні органи, які відповідають за цей напрямок і, безумовно, стежать за тим, щоб безпека наших перших осіб, воєнно-політичного керівництва була забезпечена», – уточнив він.

Читайте також: Ризики витоку даних щодо бойових планів в Україні є мінімальними – Маляр

Коментуючи питання щодо можливого витоку американських розвідданих і скандалу, який розгорівся по всьому світу, Юсов зазначив, що для ГУР не новина те, що росіяни намагаються володіти інформацією, проводити спеціальні ІПСО, щоб певні дані були використані проти наших національних інтересів.

«У цій ситуації з цим стикнувся весь світ і це справді, я думаю, серйозна ознака того, що росія як агресор – невиліковна. І, безумовно, режим путіна – це потенційно терористичний режим у цілому стосовно глобальної безпеки не лише окремо взятої країни. Тобто, небезпека з боку рф іде, як ми бачимо у цій ситуації, і для Кореї, і для США, і для багатьох інших країн, які опинилися, у тому числі в епіцентрі цієї історії», – заявив він.

Представник ГУР уточнив, що цю історію якраз, вочевидь, використовують сьогодні російські пропагандисти і агенти впливу в інтересах кремля і з метою послабити підтримку вільного світу України, що росіянам, безумовно, не вдасться.

Читайте також: росія публікує відео щодо звірств над українськими військовими для залякування своїх - ГУР

Як повідомляв Укрінформ, за оцінками представників американської адміністрації, розслідування витоку документів з оборонного відомства США, які містили грифи секретності, може тривати впродовж кількох місяців.

За словами заступниці міністра оборони Ганни Маляр, ризики витоку даних щодо бойових планів в Україні наразі є мінімальними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-