Ризики витоку даних щодо бойових планів в Україні є мінімальними – Маляр

Ризики витоку даних щодо бойових планів в Україні є мінімальними – Маляр

Укрінформ
Ризики витоку даних щодо бойових планів в Україні наразі є мінімальними.

Про це у телемарафоні «Єдині новини» заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр, відповідаючи на питання щодо імовірного витоку секретних документів з Пентагону, зокрема, про те, чи вжиті у Міноборони України заходи для убезпечення інформації після цього гіпотетичного витоку, передає кореспондент Укрінформу.

«Що стосується витоку, то ми маємо розуміти, що якщо плануються військові операції, якщо ми говоримо про Україну, то про планування цих операцій знає дуже вузько коло осіб – на пальцях однієї руки (їх можна перерахувати – ред.). І виток, і ризик витоку (цих даних - ред.) – мінімальний», - сказала вона.

Читайте також: Розслідування витоку документів у США може тривати кілька місяців

Маляр уточнила, що поки що із нашого боку цих витоків не було.

«Разом з тим, якщо ми говоримо про питання, з яких обізнане вже велике коло осіб, то безумовно, з одного боку застосовуються заходи безпеки. З іншого – ми маємо бути реалістами і розуміти, що такий ризик витоку завжди є. Тому треба вживати заходи, щоб його не було», - заявила заступниця міністра оборони.

За її словами, тут мають працювати кілька спецслужб, які займаються виявленням цих осіб і цього можливого витоку даних. Зі свого боку вона запевнила, що Україна застосовує всі можливі технічні і організаційні заходи, щоб убезпечити інформацію від витоку.

«Що стосується прийняття стратегічних військових рішень, то потрібно розуміти, що між тим, коли воно приймається і реалізовується, проходить мінімальний час. Тут не буде 2-3 тижнів, місяця, щоб вся держава про це поговорила. Тобто, якщо ви це питання обговорюєте, то, мабуть, це якась приватна думка», - вважає Маляр.

Читайте також: Злиті секретні документи США мають серйозні неточності - міноборони Британії

Як повідомлялося, лідер демократичної більшості в Сенаті США Чак Шумер подав запит адміністрації щодо проведення секретного брифінгу для сенаторів стосовно реагування на витік таємних документів Пентагону.

Розслідування, яке проводить американський уряд щодо витоку секретних документів Пентагону, може зайняти кілька місяців для встановлення всіх фактів та реагування на ситуацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-