МЗС України засудило запуски ракет по Ізраїлю з Лівану та сектору Гази

МЗС України засудило запуски ракет по Ізраїлю з Лівану та сектору Гази

Укрінформ
Україна із глибоким занепокоєнням спостерігає за черговою хвилею ескалації безпекової ситуації на Близькому Сході, спричиненою загостренням збройного протистояння та взаємними обстрілами території Ізраїлю, Палестини та Лівану.

Про це йдеться у коментарі Міністерства закордонних справ України, передає Укрінформ.

«Україна, поділяючи право на гарантування безпеки, засуджує запуски ракет по Ізраїлю з Лівану та сектору Гази, а також наполегливо закликає сторони до стриманості та припинення застосування сили задля уникнення подальших жертв, руйнувань і насильства», - підкреслено у ньому.

МЗС зауважило, що в ці священні дні віряни усіх релігій особливо потребують миру, толерантності та взаємоповаги й усі причетні сторони мають виявити мужність для шанобливого ставлення до святинь Храмової гори та задоволення релігійних потреб вірян, закликало відомство.

Читайте також: Ізраїль атакував підприємства з виробництва зброї у секторі Гази

«Україна підтверджує свою відданість принципу мирного врегулювання палестино-ізраїльського конфлікту шляхом політико-дипломатичного діалогу, результатом якого має стати мирне та безпечне співіснування двох держав – Ізраїлю та Палестини», - наголосило міністерство.

Як повідомлялося, 6 квітня в Ізраїлі заявили, що Ліван у четвер обстріляв його північну територію ракетами. Пізніше Збройні сили Ізраїлю ЦАХАЛ заявили, що завдали ударів по двох підприємствах з виробництва зброї, що належать палестинському угрупованню ХАМАС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-