Експосол США: У Штатів такі самі плани, як і в України – вигнати росіян з української землі

Експосол США: У Штатів такі самі плани, як і в України – вигнати росіян з української землі

Укрінформ
Ціллю США у розв’язаній росією війні проти України є відновлення світового порядку, в якому панує верховенство права, а для цього треба вигнати російські війська з української землі.

Про це заявив віцепрезидент Інституту миру США, колишній посол США в Україні Вільям Тейлор в інтерв’ю Ukrlife.TV, передає Укрінформ.

«Я вважаю, що всередині уряду США є розуміння цілі у війні росії проти України. Вона та полягає в тому, щоб повернути мир, у якому панує верховенство права і закон. А щоб це сталося, росію треба вигнати з України, російські війська мають забратися з української землі. Це дуже чітка і зрозуміла ціль для Президента Зеленського і українського народу. Тож усе просто – прибрати росіян з України. Я вважаю, що американський уряд поділяє цю ціль - у нього такі самі плани», - сказав Тейлор.

Читайте також: США підтримують зусилля задля миру в Україні, але не «будь-якого» миру - Блінкен

Він зауважив, що цілі США не завжди можуть озвучуватися напряму, переважно про них згадують в інтерв’ю або на пресконференціях.

«Коли офіційні особи роблять заяви, зважується дуже багато чинників. Це стосується будь-якої влади – моєї країни, вашої. Тому, я вважаю, що мета США полягає в тому, щоб Україна перемогла, а щоб це сталося, треба вигнати всі російські війська з території України», - зазначив експосол.

Читайте також: США бачать майбутнє України як сильної й незалежної демократії – Держдеп

У цьому контексті він нагадав заяви Президента Зеленського і глави української дипломатії Дмитра Кулеби, що Україна хоче повернути всю свою територію. Тейлор також привернув увагу до того, що, згідно з їхніми заявами, частину окупованих земель Україна поверне військовим шляхом, але, можливо, частину територій вдасться повернути дипломатичним шляхом, що може забрати більше часу. Тому дипломат порадив «бути терплячими» у всьому, що стосується термінів відновлення територіальної цілісності України.

«У будь-якому разі кінцева мета зрозуміла абсолютно всім – відновити світовий порядок, відновити систему, в якій жили всі нації, починаючи з Другої світової війни і до 2014 року. Ця система важлива, вона варта того, щоб за неї боротися, і зараз Україна за неї бореться. Україна захищає свою ідентичність, незалежність, але вона також бореться за цю систему. Бо якщо українці виженуть росіян, то це буде краще для всіх, і ця система візьме гору. Я вважаю, що це і є ціль США», - резюмував віцепрезидент Інституту миру США.

Читайте також: Американські ЗРК Avenger прибули на бойове чергування до України

Як повідомлялося, Уряд Сполучених Штатів 4 квітня оголосив про виділення нового масштабного пакета допомоги Україні у сфері безпеки й оборони загальною вартістю $2,6 мільярда.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-