США підтримують зусилля задля миру в Україні, але не «будь-якого» миру - Блінкен

США підтримують зусилля задля миру в Україні, але не «будь-якого» миру - Блінкен

Укрінформ
Сполучені Штати не проти ініціатив інших країн щодо досягнення миру в Україні, однак це має бути не «будь-який» мир, він повинен відповідати основним принципам статуту ООН і не створювати можливостей для нової агресії з боку рф.

Таку позицію висловив під час пресконференції в Брюсселі державний секретар США Ентоні Блінкен, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Сполучені Штати разом із партнерами України підтримують істотні дипломатичні зусилля, які можуть привести до миру, але не будь-якого миру», - наголосив глава американської дипломатії.

Він підкреслив, що мир має бути насамперед справедливим, заснованим на принципах Статуту ООН, суверенітеті, територіальній цілісності й незалежності. Крім того, «це має бути міцний мир», який гарантуватиме, що росія не зможе просто відпочити та відновити свої сили, щоб потім знову піти війною.

Читайте також: США бачать майбутнє України як сильної й незалежної демократії – Держдеп

«Саме такий мир, справедливий і міцний, мир, який підтримала 141 країна на Генеральній Асамблеї ООН лише кілька тижнів тому», - підкреслив держсекретар США.

Він наголосив, що поки цього не буде досягнуто, США разом із союзниками й партнерами з усього світу продовжуватимуть надавати Україні допомогу, необхідну для захисту її території та власного народу.

Як повідомляв Укрінформ, держсекретар США Ентоні Блінкен заявив у середу в Брюсселі, що Україна має всі перспективи стати членом Північноатлантичного альянсу. Однак, за його словами, зараз увага НАТО зосереджена на тому, щоб допомогти Україні перемогти агресора й відвоювати захоплені території, а також привести її до стандартів Альянсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-