Зеленський у Польщі: Чотири кольори наших прапорів міцніші за російський триколор

Зеленський у Польщі: Чотири кольори наших прапорів міцніші за російський триколор

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський переконаний, що жовто-синій і біло-червоний кольори сильніші за російський триколор.

Про це він заявив, виступаючи перед українською і польською громадами на площі Королівського замку у Варшаві, і дякуючи полякам за їх підтримку і допомогу Україні у війні з агресором, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Україна і Польща разом утвердять свободу у Європі назавжди. Тиранія програє в історії, коли програє Україні. москва не вбиватиме, а петербург не ділитиме більше ніколи. Після нашої перемоги на наших і ваших майданах більше ніколи не буде росії", - зазначив Глава Української держави.

Він підкреслив, що кожного разу, коли український прапор повертається на своє законне місце на українській землі, а російський окупант тікає, міцнішає і польський прапор. Жовто-синій і біло-червоний - ці чотири кольори міцніші за російський триколор.

Читайте також: Зеленський виступив у Королівському замку Варшави

Кожен успішний бій за незалежну Українську державу, за словами Президента, додає захисту і польській незалежності. "Польські "Краби" і "Перуни" в руках українців, які повертають нашим людям свободу, додають міцності і вашій свободі. Ось що означає наше вміння - українців і поляків - будувати нашу переможну історію пліч-о-пліч, і я вдячний за це братерство кожному поляку", - наголосив він.

Зеленський нагадав пророчі слова Папи Римського Іоанна Павла II про Божий Дух, Який зійде на наші землі.

Він підкреслив, що так і сталося: вільна Польща постала і ніколи не впаде, вільна Україна постала і ніколи не впаде, а радянський режим розсипався. Так само, на його переконання, це станеться і з росією.

"Ця чужа влада, що хотіла контролювати наші народи і не розуміла, чого ми прагнемо, просто розсипалась. А ми стоїмо. Стоїмо разом пліч-о-пліч - Україна і Польща, і Європа, і вільний світ. Стоїмо, коли знову кинуто повномасштабні сили, сили агресії проти нашої свободи. Впаде і цей режим, що пішов війною проти нас", - сказав Зеленський.

Читайте також: У Польщі підписали документ про відбудову України - Зеленський

Президент нагадав, що росія принесла могили Україні, щоб потім принести могили знову і Польщі, і усім нашим братам і сестрам вільної Європи. Але ми боремось пліч-о-пліч. російський режим, за його словами, приніс депортації українцям, щоб знову депортувати і інші народи, але ми захищаємось пліч-о-пліч. "Ворог хотів поховати нашу з вами незалежність та розчинити в російському просторі наші з вами культури, а ми стоїмо міцно: українці і поляки - разом пліч-о-пліч. Повернемо ж все це зло епітафією російському імперіалізму", - наголосив Глава Української держави.

Глава держави переконаний: як нині українці і поляки разом протистоять російському агресору, так разом і насолоджуватимуться миром, будуть разом в ЄС і НАТО.

"Це продовження нашої долі вільних народів, історичне порозуміння між нашими народами маємо підкріплювати всім - усе, що маємо вирішити для інтересів і спокою наших суспільств, повинні вирішити - від співпраці військової і політичної, економічної, енергетичної до кропіткої роботи істориків", - наголосив Зеленський.

Читайте також: Моравецький назвав розв’язану війну «початком кінця агресивної росії»

Президент також висловив вдячність польським містам і державі за надані із перших днів повномасштабного російського вторгнення прихисток і допомогу українцям.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський разом з дружиною 5 квітня перебуває з офіційним візитом у Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-