Моравецький назвав розв’язану війну «початком кінця агресивної росії»

Моравецький назвав розв’язану війну «початком кінця агресивної росії»

Укрінформ
Розв’язана росією війна проти України є кінцем для самої агресивної росії, але також початком потужної співпраці України та Польщі, яка стане фундаментом безпеки Центральної Європи на десятиліття.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький під час спільної пресконференції з Президентом України Володимиром Зеленським у Варшаві.

"Ми сьогодні формуємо картину майбутньої Європи. кремль та путін, москва хотіли кінця України. Але сьогодні ми бачимо, що ця війна є початком кінця для росії, агресивної росії – такої, яку ми її знаємо, але також початком зовсім нової Європи", - сказав він.

Читайте також: Моравецький: Коли Україна буде в НАТО, ми будемо у більшій безпеці

Моравецький наголосив, що на кону зараз стоїть "не лише незалежність України, а й безпека усієї Європи та Польщі".

"росія вже програла війну та боротьбу за українські душі. І я переконаний, що росія також програє цю війну і за Україну, і, врешті-решт, програє у війні за домінування в нашому регіоні", - заявив він.

Польський прем’єр підкреслив, що на цьому тлі потужна співпраця України та Польщі стане "фундаментом безпеки Центральної Європи" на десятиліття.

Читайте також: Зеленський обговорив із Моравецьким допомогу в пошуку та поверненні з рф українських дітей

"24 лютого ми зрозуміли, що почалася нова епоха – початок кінця російського колоніалізму та імперіалізму, але також початок співпраці між Україною та Польщею – і наша дружба буде фундаментом безпеки Центральної Європи на багато десятиліть або й довше. Україна вистоїть, Україна переможе!" - заявив він.

За його словами, Польща також готова "бути лідером Європи" і "говорить про це зі своїми партнерами із Західної Європи та США, яким чином побудувати цю нову архітектуру безпеки".

Окремо глава польського уряду прокоментував деякі заклики до того, щоб Україна поступилася та віддала частину території росії. Він наголосив, що не можна "плутати мир та спокій" і неможливість домовлятися з варварською росією.

Читайте також: Зеленський: Погодили з Польщею важливий оборонний пакет

"Це від України залежить, що вона визначить, які прийнятні для неї умови миру та безпеки", - підкреслив він.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський разом з дружиною 5 квітня перебуває з офіційним візитом у Польщі.

Крім зустрічі з Президентом Анджеєм Дудою та главою польського уряду Матеушем Моравецьким, плануються також зустрічі з представниками бізнесу, українцями і поляками.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-