Україна звертається по підтримку до США, бо ворог свободи має програти – Зеленський

Україна звертається по підтримку до США, бо ворог свободи має програти – Зеленський

Укрінформ
Ворог свободи має програти, саме тому Україна звертається до США по підтримку - збройну та фінансову.

Про це Президент Володимир Зеленський заявив під час зустрічі з членами Національної асоціації губернаторів США, передає кореспондент Укрінформу.

«Ворог свободи повинен програти швидко й надійно там, куди зайшов зі злочинною та неспровокованою агресивною війною. Ось чому ми звертаємося по підтримку до США, по зброю й по фінанси. Вистоїть Україна – вистоїть ваш мир, ваші союзники й партнери», - наголосив глава держави.

Він подякував усім американцям, які розуміють, як важливо захистити свободу зараз, і які підтримують Україну.

Зеленський зазначив, що Україна вдячна Президенту Байдену, обом партіям і палатам Конгресу та кожному штату, який так чи інакше залучений зараз до захисту свободи, вдячні тим, хто готовий працювати разом над відбудовою України.

«Гарпуни» та «Стінгери», «Насамси» та «Бредлі», інші системи й продукти (не лише безпекові), послуги та рішення, які наближають українську перемогу, дають українцям стабільність життя попри війну, – це ваше виробництво, ваших штатів і людей. Техас і Невада, Меріленд і Каліфорнія, Індіана й Орегон, штати Вашингтон і Нью-Йорк і багато інших», – зазначив Президент.

За його словами, кожен зі штатів має досвід допомоги Україні не лише в оборонній сфері, а й людям, зокрема у лікуванні та реабілітації солдатів і цивільних, поранених дітей.

Глава держави зауважив також, що сотні американських компаній, банків і виробництв ведуть бізнес з Україною, і тисячі компаній долучаться до проєкту відбудови.

«Знаю, що окремі штати ведуть переговори про особливу співпрацю. Те, що стосується відновлення. Огайо й наша Харківська область, Іллінойс і наша Київська область, Міннесота й наша Чернігівська область. Маємо розширювати такий напрямок двосторонньої співпраці – від штату до області, від міста до міста. Те, що потужно доповнить міждержавну роботу», - сказав Зеленський.

Читайте також: Новий пакет військової допомоги США прямує в Україну: Кулеба зустрівся із Блінкеном

Він додав, що саме з Україною Америка має змогу захистити свої цінності. Така співпраця також сприяє безпеці обох країн, зростанню економіки, появі робочих місць.

«Головне – не програти час, не програти шанс, який маємо. Діяти зараз, допомагати зараз. Українці роблять так, щоб американцям не довелося воювати. І ми спільно здобуваємо нову міцність для наших держав. І я впевнений: завжди будемо успішними», - підкреслив глава держави.

Як повідомляв Укрінформ, від початку повномасштабного російського вторгнення США надали Україні понад 14 млрд доларів фінансової допомоги.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-