Зеленський на зустрічі з Помпео: США разом з Україною вже понад рік борються за спільні цілі

Зеленський на зустрічі з Помпео: США разом з Україною вже понад рік борються за спільні цілі

Фото, відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із делегацією політиків, бізнесменів і представників благодійних організацій США, яку очолив колишній держсекретар Майк Помпео. Глава держави подякував Сполученим Штатам за незмінну підтримку України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті глави держави.

«На жаль, війна триває вже понад рік, і ми раді, що Сполучені Штати поруч і разом із нами борються за спільні цілі. Ми відчуваємо і двопартійну підтримку, і підтримку з боку Білого дому», – наголосив Президент і подякував усьому американському народу за допомогу.

Вітаючи делегацію в Києві, глава держави наголосив на важливості таких візитів і зустрічей, які є потужним сигналом підтримки українців у боротьбі за свободу та демократію.

«Радий бачити, що Ви приїхали зі своїми друзями, – сказав Президент, звертаючись до Майка Помпео. – Усебічна американська підтримка надзвичайно важлива для нас».

Під час зустрічі Зеленський запросив американський бізнес активно інвестувати в Україну, зазначивши, що держава відкрита для співпраці і готова надати інвесторам повне сприяння.

Він поінформував про можливості розвитку бізнесу у сферах будівництва, сільського господарства, ІТ-технологій тощо.

Президент також акцентував на важливості продовження й посилення оборонної допомоги та спільного розвитку оборонних технологій з урахуванням досвіду, набутого Україною під час війни.

«Інвестуйте в бізнес, бо бізнес – це те, що створює робочі місця. Ми зацікавлені в тому, щоб люди могли знайти роботу, а бюджет отримував надходження для посилення наших спроможностей на полі бою», – резюмував Зеленський.

Під час зустрічі також ішлося про низку інших актуальних питань, зокрема рух України в НАТО, важливість подальшого посилення санкційного тиску на РФ.

Відео: Офіційний канал Президента України

Зеленський відзначив діяльність американських благодійних організацій, що зосереджена на допомозі переміщеним особам, відбудові зруйнованого житлового фонду, наданні медичної допомоги, забезпеченні питною водою та продуктами тих, хто потребує цього найбільше.

Читайте також: Помпео вважає, що США роблять недостатньо для підтримки України

Як повідомлялося, в Ініціативі співробітництва у Південно-Східній Європі (SECI) припускають, що суми потенційних інвестицій у відновлення України - в розрахунку на багато років - можуть становити кілька трильйонів доларів.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-