Зеленський назвав візит Моравецького символом єдності й солідарності

Зеленський назвав візит Моравецького символом єдності й солідарності

Фото
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський вважає візит Прем'єр-міністра РП Матеуша Моравецького до Києва у день річниці повномасштабної війни росії проти України символом єдності й солідарності українського і польського народів.

Про це він заявив на спільній пресконференції з главою польського уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Присутність Матеуша сьогодні в Україні, тут, у столиці - це потужний символ єдності України і Польщі, нашої спільної незламності, нашої дієвої солідарності", - сказав Зеленський.

Він наголосив, що Польща була з Україною до початку повномасштабного вторгнення рф, кожну хвилину впродовж останнього року, і, переконаний глава держави, буде "до нашої спільної перемоги".

Президент нагадав, що Польща є одним із топсоюзників за обсягом наданої Україні допомоги - йдеться про військову підтримку, економічну, гуманітарну, політичну.

Читайте також: Польща передала Україні чотири «Леопарди», решта буде згодом - Моравецький

Зеленський поінформував, що обговорив із Моравецьким весь спектр оборонних питань, зброї для України, завдяки якій "може бути пришвидшення російської поразки" на полі бою.

Крім того, з главою польського уряду обговорено питання європейської та євроатлантичної інтеграції України й відбудову, додав Президент.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр РП Матеуш Моравецький у п'ятницю перебуває у Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-