Зеленський провів розмову з Ердоганом — говорили про ЗАЕС, обмін полонених і «зернову угоду»

Зеленський провів розмову з Ердоганом — говорили про ЗАЕС, обмін полонених і «зернову угоду»

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський провів розмову з президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом. Мова йшла про безпекову співпрацю щодо ЗАЕС, обміну полоненими та зернову угоду.

Про це Зеленський написав у Твіттері, передає Укрінформ.

"Торкнулися тем безпекової співпраці, зокрема щодо ЗАЕС – загарбників там не має бути; обміну військовополоненими, розвитку зернової угоди. Був радий почути, що Туреччина готова брати участь у реалізації нашої формули миру", - йдеться у дописі.

Як повідомлялося, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган 5 січня провів телефонну розмову з президентом рф володимиром путіним, під час якої заявив, що мирні зусилля мають підтримуватися одностороннім припиненням вогню та «баченням справедливого рішення».

Своєю чергою пресслужба кремля зазначає, що путін під час розмови з Ердоганом заявив про відкритість до "серйозного діалогу" за умови врахування Києвом "нових територіальних реалій".

Читайте також: Ердоган не виключає, що вибори в Туреччині можуть пройти раніше

Міністр закордонних справ рф сергій лавров заявив 29 грудня, що росія відмовляється вести переговори з Україною на основі «формули миру», яку запропонував Президент Володимир Зеленський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-