Ердоган не виключає, що вибори в Туреччині можуть пройти раніше

Ердоган не виключає, що вибори в Туреччині можуть пройти раніше

Укрінформ
Вибори президента й парламенту в Туреччині, які мали б пройти у червні, можуть бути зміщені по даті з огляду на “сезонні умови”.

Як повідомляє Укрінформ, про це президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган сказав сьогодні на зустрічі представників Партії справедливості та розвитку, повідомляє власкор Укрінформу.

“Ви найкраще знаєте важливість виборів 2023 року, дату яких ми оновимо, можливо, пересунувши трохи вперед, враховуючи сезонні умови”, - сказав Ердоган.

За його словами, нині Партія справедливості та розвитку за чисельністю досягла свого найвищого рівня за всі роки існування. Нині цей показник складає 11 млн 241 тисячу членів.

Читайте також: Ердоган — путіну: Мирні зусилля треба підтримувати одностороннім припиненням вогню

Як повідомляв Укрінформ, у січні 2017 року турецький парламент схвалив конституційну реформу, запропоновану президентом країни Реджепом Тайїпом Ердоганом, таким чином у країні буде введена президентська система правління.

Також відповідно до змін число депутатів парламенту було збільшено з 550 до 600, віковий ценз для обрання в парламент знижено з 25 до 18 років. Вибори у Великі національні збори (парламент) Туреччини і президентські вибори мають проводитися в один день, раз на п'ять років.

16 квітня 2017 року відбувся всенародний референдум про розширення президентських повноважень. 51,41% з тих, хто проголосували, підтримали зміни, 48,59% висловилися проти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-