ЄС має всю інформацію для запровадження санкцій проти ракетної програми рф – Кулеба

ЄС має всю інформацію для запровадження санкцій проти ракетної програми рф – Кулеба

Укрінформ
На саміті Україна-ЄС 3 лютого українська сторона наполягатиме на запровадженні жорстких санкцій проти російської ракетної програми.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава української дипломатії зазначив, що на саміті Україна – ЄС 3 лютого йтиметься про посилення санкційного режиму проти росії.

«Тут наші пріоритети чітко відомі: ми вітаємо ухвалення дев’ятого пакета санкцій ЄС, який містить низку кроків, на яких Україна давно наполягала, водночас санкційний тиск можна і потрібно посилювати. І я наголошую, що ключовий пріоритет – це жорсткі санкції проти російської ракетної програми», - сказав Кулеба.

Він нагадав, що Україна порушила це питання наприкінці минулого року.

«У нас достатньо фактів, достатньо інформації, і тепер м’яч на боці ЄС. Вся необхідна інформація для ухвалення санкцій, які дозволять "задушити" виробництво ракет у росії, які використовуються для масових воєнних злочинів на території України, є, потрібні рішення», - заявив глава МЗС.

Він додав, що також необхідні рішення, які позбавлять росію доступу до технологій і товарів подвійного призначення, які дозволяють їй запускати ракети.

Читайте також: ППО, зенітні установки, бронетехніка і снаряди: Кулеба назвав найбільш невідкладні потреби ЗСУ

Як повідомлялося, 16 грудня у ЄС затвердили 9 пакет санкцій проти російської федерації у зв’язку із агресивною війною проти України.

Обмеження стосуються майже 200 осіб і організацій, причетних до атак на мирних жителів та до викрадення дітей.

Секторальна частина дев'ятого пакета санкцій містить такі важливі компоненти, як товари подвійного використання і понад 20 груп товарів цивільного експорту, зокрема цивільні безпілотні апарати, ноутбуки, верстати, навігатори тощо, які можуть використовуватися для військових потреб.

Також до секторальних санкцій у дев'ятому пакеті увійшли хімічна і біохімічна продукція, електроніка, зокрема та, яка використовується в іранських дронах, 169 компаній, яким заборонено будь-що продавати в ЄС, оскільки вони причетні до російського ВПК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-