Маємо посилити дипломатичну роботу щодо санкцій проти росії – Шмигаль

Маємо посилити дипломатичну роботу щодо санкцій проти росії – Шмигаль

Укрінформ
Ми маємо посилити дипломатичну роботу у напрямку санкцій проти росії, зокрема в атомній промисловості, військовій та торгівельній площинах.

Про це у Телеграмі написав Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, вітаючи українських дипломатів з професійним святом.

«Під час Конференції послів України «Війна і нові горизонти у світі» у Києві подякував усьому дипломатичному корпусу та акцентував на ключових напрямках, де маємо посилювати нашу роботу. Насамперед це - санкції проти росії. Необхідно запровадити обмеження на російську атомну промисловість, більше санкцій у військовій сфері, а також у торговельній і банковій площині. Пріоритетом лишаються персональні санкції та конфіскація активів. Важливим аспектом роботи дипломатів є також посилення внутрішньої спроможності України. Зокрема в частині макрофінансової підтримки, залучення допомоги для енергосектору, стимулювання інвестицій і просування українських товарів на світові ринки. Дякую кожному дипломату за титанічні зусилля, які вони докладають для нашої перемоги. Вітаю вас із професійним святом!" - написав Шмигаль.

Читайте також: Президент заявив про підготовку модернізації дипломатичної служби

Раніше повідомлялося, що Президент Володимир Зеленський визначив пріоритетні завдання для українських дипломатів у 2023 році, серед яких - початок переговорів щодо вступу в ЄС, підготовка до саміту НАТО, забезпечення оборонних потреб і відбудова України, санкції проти рф, створення спецтрибуналу і конфіскація російських активів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-