Президент заявив про підготовку модернізації дипломатичної служби

Президент заявив про підготовку модернізації дипломатичної служби

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що наразі йде підготовка щодо модернізації дипломатичної служби.

Про це він поінформував у своєму зверненні, передає Укрінформ.

Зеленський уточнив, що він у п’ятницю провів важливу щорічну нараду з послами України, і що увесь дипломатичний корпус нашої держави отримав завдання на наступний рік.

«Готуємо модернізацію дипломатичної служби, будемо посилювати українські посольства», - сказав Президент.

Відео: ОПУ

Глава української держави заявив, що наразі йде підготовка щодо активізації української дипломатії за кількома напрямами.

За його словами, першим напрямком є країни, у яких наш вплив поки менший, ніж нам необхідно з погляду нацбезпеки України та інтересів нашого народу. Передусім, як уточнив Зеленський, це - країни Африки та інших частин Глобального Півдня – Латинської Америки, азійські країни, Тихоокеанський регіон.

«Це - колосальний економічний потенціал, а також це вагомі дипломатичні можливості. Наприклад, під час голосувань у Генасамблеї ООН за резолюції, які захищають нашу територіальну цілісність і міжнародне право. Будемо посилювати позиції України», - уточнив він.

Як зазначив Президент, другим таким аспектом для української дипломатії є нарощування співпраці із нашими традиційними партнерами, щоб дійсно наступний рік був вирішальним у цій війні, і щоб Україна досягла всіх своїх цілей.

Окремо глава держави поінформував, що під час сьогоднішньої зустрічі з дипломатами була і непублічна частина, де він зробив кілька важливих, чутливих акцентів у спілкуванні з послами.

Окремо він заявив, що говорив у п’ятницю з Премʼєр-міністром Нідерландів Марком Рютте.

Читайте також: Президент доручив Кулебі підготувати проєкт змін до закону «Про дипломатичну службу»

«Я вдячний за новий пакет підтримки – дуже вагомий, вчасний. 2,5 млрд євро для України. Звичайно, обговорили й наші спільні дії з Нідерландами в наступному році. Координуємо кроки по максимуму, і вірю, що буде відчутний результат, особливо в питанні притягнення до відповідальності всіх, хто винен у цій агресії проти України», - уточнив Президент.

Як повідомлялося, Зеленський заявив, що Україна наступного року має бути представлена у 30-ти країнах Африки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-