«Забув» про оренду квартири за 2 мільйони: ще одному народному депутату оголосили підозру

«Забув» про оренду квартири за 2 мільйони: ще одному народному депутату оголосили підозру

Укрінформ
Народному депутату IX скликання оголошена підозра в недекларуванні нерухомого майна вартістю близько 2 мільйони гривень.

Як передає Укрінформ, про це Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомляє в Телеграмі.

«15 грудня 2022 року за дорученням керівника САП прокурор САП за участю детективів Національного антикорупційного бюро України повідомив про підозру народному депутату України IX скликання в умисному внесенні суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366-2 Кримінального кодексу України (у редакції Закону України від 04.12.2020 № 1074-ІХ)», — ідеться в повідомленні.

Зазначається, що слідство було розпочате за матеріалами Національного агентства з питань запобігання корупції. У ході розслідування правоохоронці встановили, що в декларації за 2020 рік народний депутат не вказав квартиру вартістю близько 2 мільйони гривень, яку орендував протягом року.

Таким чином, фігурант не задекларував майно, що більш ніж у 865 разів перевищує прожитковий мінімум для працездатних осіб, чим порушив вимоги пунктів 2, 3 ч. 2 ст. 46 Закону України «Про запобігання корупції».

Читайте також: Очільник САП каже, що не відчуває будь-якого спротиву у своїй роботі

Як повідомляв Укрінформ, 14 грудня правоохоронці оголосили підозру в декларуванні недостовірних відомостей чинному народному депутату, який не задекларував майна на загальну суму понад 3,7 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-