МЗС: У 15 країнах зафіксували 31 випадок надсилання підозрілих пакунків українським дипломатам

МЗС: У 15 країнах зафіксували 31 випадок надсилання підозрілих пакунків українським дипломатам

Укрінформ
Компанія терору проти українських дипломатів безпрецедентна за своїми масштабами не лише в контексті України, але і на світовому рівні — 31 випадок в 15 країнах.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у Фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

“За останні дві доби підозрілі пакунки надійшли до посольств в Італії, Польщі, Португалії, Румунії та Данії, а також консульства в Гданську. Загалом вже маємо 31 випадок в 15 країнах: Австрія (1), Ватикан (1), Данія (1), Іспанія (5), Італія (4), Казахстан (1), Нідерланди (1), Польща (6), Португалія (2), Румунія (2), США (1), Угорщина (2), Франція (1), Хорватія (1), Чехія (2)”, - зазначив глава української дипломатії.

Міністр наголосив, що вже тиждень як українські посольства і консульства функціонують в режимі посилених заходів безпеки, кордонів поліції, приїздів кінологів, піротехніків та криміналістів.

За даними Кулеби, на всіх конвертах зазначається одна й та ж сама адреса відправника: автосалон Tesla в німецькому містечку Sindelfingen. Зазвичай, відправлення відбувалося із поштових відділень, які не були обладнані системами відеоспостереження. Зловмисники також вживали заходів, аби не залишити на пакунках слідів своїх ДНК. На переконання глави МЗС, це, зокрема, вказує на професійний рівень втілення цієї акції.

Кулеба також поінформував, що перебуває на постійному зв’язку із моїми колегами-міністрами закордонних справ, українські посольства взаємодіють із іноземною стороною в контексті розслідування всіх випадків погроз, а також подякував правоохоронним органам України, які також оперативно розпочали слідство.

“Кампанія терору проти українських дипломатів, яка нині відбувається, безпрецедентна за своїми масштабами не лише в контексті України, але і на світовому рівні. Я не пригадую випадків в історії, коли така кількість посольств і консульств однієї країни піддавалася таким масованим атакам за такий короткий проміжок часу”, - підкреслив міністр.

Читайте також: Кулеба - закордонним «миротворцям»: Україна на шляху до перемоги, починайте готуватися до поразки рф

Як повідомлялося, 30 листопада іспанські ЗМІ інформували про вибух в українському посольстві в Мадриді. Комендант посольства України отримав незначні поранення, решта співробітників не постраждали. Після того до посольств в Угорщині, Нідерландах, Польщі, Хорватії, Італії, генеральних консульств в Неаполі та Кракові, консульства в Брно 2 грудня надійшли закривавлені пакунки, в яких знаходилися очі тварин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-