ЦВК отримала документи про припинення депутатських мандатів Рабіновича й Васильковського

ЦВК отримала документи про припинення депутатських мандатів Рабіновича й Васильковського

Укрінформ
ЦВК отримала постанови Верховної Ради про дострокове припинення депутатських повноважень Ігоря Васильковського та Вадима Рабиновича, однак не стала оголошувати проміжні вибори та визнавати обраним парламентарієм наступного за списком.

Про це повідомляється на Телеграм-каналі комісії, передає Укрінформ.

Зокрема, до ЦВК надійшла постанова ВР про дострокове припинення повноважень народного депутата від "Слуги народу" Ігоря Васильковського, який припинив громадянство України. Він був обраний на позачергових виборах 21 липня 2019 року в ОВО №139 (Одеська обл.), тому комісія мала б призначити проміжні вибори у цьому окрузі.

Зазначається, що під час воєнного стану заборонено проводити вибори, оскільки через активну фазу бойових дій поки що неможливо спрогнозувати стан безпекової ситуації, існування терористичних загроз, оцінити ступінь пошкодження обʼєктів інфраструктури, що використовуються для проведення виборів на цій території, та в цілому гарантувати дотримання законності й правопорядку.

Читайте також: Депутат від ОПЗЖ обіцяв ухилянтам виїзд з України за $3 тисячі - СБУ

"ЦВК не призначатиме проміжні вибори народного депутата в окрузі й розгляне це питання після припинення/скасування воєнного стану", - пояснили в комісії.

ЦВК також отримала постанову ВР про припинення депутатського мандата Вадима Рабіновича від "ОПЗЖ", який був обраний до парламенту на виборах 21 липня 2019 року в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі, але втратив українське громадянство.

За процедурою повинно було б відбутися заміщення, тобто визнання обраним нардепом наступного за черговістю кандидата від "ОПЗЖ".

Читайте також: СБУ викрила на Херсонщині депутата-колаборанта від ОПЗЖ

"Однак комісія визнала, що заборона діяльності "ОПЗЖ" рішенням суду — обставина, яка унеможливлює ухвалення ЦВК рішення про визнання обраним нардепом на позачергових виборах 21 липня 2019 року наступного за черговістю кандидата у виборчому списку партії відповідно до ЗУ "Про вибори народних депутатів України", - підкреслили в ЦВК.

Як повідомлялося, Верховна Рада 3 листопада достроково припинила повноваження народних депутатів Вадима Рабіновича й Ігоря Васильковського, яких раніше було позбавлено громадянства України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-