Це не просто слова і політика: Зеленський пояснив, чому важливо визнати рф державою-терористом

Це не просто слова і політика: Зеленський пояснив, чому важливо визнати рф державою-терористом

Укрінформ
Рішення про визнання росії державою-терористом свідчить про те, що світ знає, за що бореться Україна.

Про це сказав Президент України Володимир Зеленський під час онлайн-виступу на сесії ПАРЄ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Від ваших рішень залежить мотивація, як в об’єднанній Європі, так і мотивація для нас в Україні захищати і чути, що ми захищаємо не тільки свої землі, а захищаємо всі ті цінності, всі права і свободи людей, громадян Європи, громадськості і суспільств усього світу. Тому рішення про визнання росії державою-терористом - це не просто слова, це публічне визнання. Не просто політика, це - велика мотивація. Мотивація про те, що ви знаєте, що у нас відбувається, і ви знаєте, за що ми боремося", - сказав Зеленський.

Читайте також: Дипломатія має бути такою, щоб змусити росію відійти на свою територію - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, у квітні Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) прийняла резолюцію, в якій пропонує терміново створити спеціальний міжнародний трибунал для розслідування злочинів воєнної агресії росії в Україні.

У резолюції зазначається, що перед трибуналом має постати як військово-політичне керівництво рф, так і безпосередньо ті, хто вчиняв злочини.

Читайте також: Зеленський у ПАРЄ закликав підтримати створення трибуналу для росії

Трибунал має бути створений групою держав-однодумців у формі багатостороннього договору, схваленого Генеральною Асамблеєю ООН, за підтримки Ради Європи, Європейського Союзу та інших міжнародних організацій.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-