Дипломатія має бути такою, щоб змусити росію відійти на свою територію - Зеленський

Дипломатія має бути такою, щоб змусити росію відійти на свою територію - Зеленський

Укрінформ
Сьогодні з росією не може бути такої дипломатії, яка була раніше. 

Про це сказав Президент України Володимир Зеленський під час онлайн-виступу на сесії ПАРЄ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дипломатія — найпотужніший інструмент, коли не працює зброя. Сьогодні з росією не може бути такої дипломатії, яка була. Не може бути поваги до керівництва (країни - ред.), яке вбиває, захоплює, не поважає міжнародного права. Не може бути так, що провідні європейські держави, світ підтримують територіальну цілісність України, а деякі держави продовжують розмовляти, немов нічого не відбувається. Тому мені здається, що на сьогодні дипломатична ізоляція росії - це важливий тиск", - сказав Зеленський.

Президент зазначив, що ані Україна, ані інші країни світу не ведуть війну проти росії і не стріляють в ії громадян на ії території. Але вони мають бути ізольовані з тим, щоб усвідомити наслідки дій російського керівництва.

"Мені здається, що дипломатія є конкретною, вона не може бути вибірковою: якщо це вигідно, ми говоримо з росією, якщо не вигідно - не говоримо. Так не може бути. росія повинна відчувати і нести відповідальність не за те що вона не робить, а за те, що вона вже зробила: блокувала море, принесла голод в багато держав світу, захопила атомну станцію, принесла холод не тільки до нас", - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський закликав ПАРЄ максимально ізолювати росію

Тому, як наголосив Президент України, дипломатія має бути такою, щоб зупинити росію, змусити ії відійти на свою територію та відновити територіальну цілісність України.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський закликав Міжнародний Комітет Червоного Хреста діяти потужніше і тиснути на росію задля доступу до українських полонених.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-