Подальша робота портів Одеси дуже важлива для «зернової ініціативи» - глава МЗС Ірландії

Подальша робота портів Одеси дуже важлива для «зернової ініціативи» - глава МЗС Ірландії

Укрінформ
Міністр закордонних справ Ірландії Саймон Ковені наголосив на важливості забезпечення подальшої роботи портів Одеси для продовження «зернової ініціативи».

Про це він заявив на спільній з главами МЗС України і Литви пресконференції за підсумками переговорів в Одесі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Дуже важливо забезпечити подальшу роботу портів Одеси навіть, якщо це буде частково, щоб ми продовжували роботу по лінії «зернової ініціативи», - сказав Ковені.

За його словами, він дуже хотів приїхати до Одеси і подивитися, як працює «зернова» угода.

Глава МЗС Ірландії розповів, що сьогодні він з колегами на власні очі побачив завантаження корабля, який має відвезти 46 тис тонн зерна до Бангладешу.

Він також зауважив, що дуже важливо дивитися на факти щодо експорту продовольства з портів Одеси.

«Відповідно до статистики, певна частина зерна дійсно постачається до ЄС, але чимала частина продовольчої продукції постачається і до країн Африки, Азії, певна категорія кораблів відправляється по лінії продовольчої допомоги ООН. Тут, зокрема, можна виділити Судан, Кенію, Бангладеш», - зазначив Ковені.

Читайте також: Кулеба в деталях поінформував глав МЗС Литви та Ірландії про концепцію гарантій безпеки

Глава МЗС Ірландії зазначив, що збільшення експорту продовольства дозволяє стабілізувати ринки, а відтак і знизити ціну, завдяки чому можливість придбати його має більша кількість країн.

Перед цим міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що президент рф володимир путін готується поновити шантаж світу голодом і вимагати для себе чергових поступок перед завершенням дії «зернової ініціативи»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-