Глава МЗС Ірландії пообіцяв Україні підтримку у відбудові та на шляху до членства в ЄС

Глава МЗС Ірландії пообіцяв Україні підтримку у відбудові та на шляху до членства в ЄС

Укрінформ
Ірландія підтримуватиме Україну до завершення війни з росією, у повоєнній відбудові та на шляху до повноцінного членства в Європейському Союзі.

Про це заявив міністр закордонних справ Ірландії Саймон Ковені на спільній з главами МЗС України і Литви пресконференції за підсумками переговорів в Одесі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Ковені нагадав, що Ірландія виділила 55 млн євро на допомогу Збройним Силам України і прийняла 50 тис. українських біженців.

«Ми будемо і надалі підтримувати Україну по лінії співробітництва з ЄС, ми будемо дійсно потужним партнером і допомагатимемо, поки не завершиться ця війна. Ця допомога триватиме і в подальшому – ми будемо допомагати і з відбудовою України, а також на шляху до досягнення Україною повноцінного членства в ЄС», - сказав очільник МЗС Ірландії.

Він також наголосив, що Україна наразі захищає цінності, які об’єднують Європейський Союз.

«Але, звісно, просто гарних слів підтримки недостатньо, тому ми сьогодні також обговорили питання практичної допомоги, і яким чином ми будемо, зокрема, політично реагувати на ці події, а також питання притягнення до відповідальності всіх винних осіб», - поінформував Ковені.

Читайте також: Основою восьмого пакету санкцій ЄС має стати цінове обмеження на російський газ - Кулеба

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на спільній з главою МЗС Німеччини Анналеною Бербок пресконференції в Києві 10 вересня заявив, що Німеччина в рамках спільного проєкту між зовнішньополітичними відомствами ФРН і України буде зміцнювати інституційні можливості українського МЗС у питанні європейської інтеграції.

Раніше Президент Латвії Егілс Левітс на брифінгу в Києві заявив, що Латвія робить усе можливе, щоб якнайшвидше розпочати переговорний процес про вступ України до Європейського Союзу, і готова ділитися відповідним досвідом.

Фото: Твітер Дмитра Кулеби

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-