Кулеба поговорив з Блінкеном: домовилися про подальше зміцнення України

Кулеба поговорив з Блінкеном: домовилися про подальше зміцнення України

Укрінформ
Держсекретар США Ентоні Блінкен 29 липня розмовляв з очільником російського мзс сєргєєм лавровим, після цього повідомив деталі цієї розмови міністру закордонних справ України Дмитру Кулебі.

Про це написав Кулеба у своєму твіттері, передає Укрінформ.

Очільник українського МЗС розповів, що 29 липня розмовляв з держсекретарем США. Блінкен розповів йому про підсумки своєї розмови з міністром закордонних справ росії.

"Ми домовилися про подальше зміцнення України у військовому та економічному відношенні та зосередилися на наступних практичних кроках, які дозволять Україні змусити російське вторгнення провалитися", – зауважив Кулеба.

Читайте також: Блінкен передасть лаврову «жорсткий меседж» щодо спроб анексувати частину України - Держдеп

За словами Блінкена, він обговорив з лавровим кілька важливих питань.

"Розмова була відвертою та прямою", - пише CNN.

Держсекретар запропонував кремлю нові умови обміну американців Пола Вілана, якого звинуватили у шпіонажі, та баскетболістки Брітні Ґрінер, котру затримали в аеропорту за електронну сигарету з олією, яка містила екстракт коноплі.

Окрім цього, Блінкен повідомив лаврова, що очікує виконання домовленості щодо експорту українського зерна Чорним морем. Також він нагадав про гучні заяви російського дипломата щодо "географічних завдань" та анексій українських територій.

"Я дав зрозуміти лаврову, що ці плани ніколи не будуть визнані світовою спільнотою. Світ ніколи не визнає анексії", – наголосив Блінкен.

Читайте також: Рада закликає жителів окупованих територій не брати участі у псевдореферендумах рф

Держсекретар підсумував, що в разі анексії українських територій на росію накладуть додаткові санкції.

Нагадаємо: Блінкен розмовляв з лавровим вперше після початку повномасштабної війни в Україні. Зокрема, вони говорили про звільнення американців, яких незаконно затримали в росії, та відновлення експорту українського зерна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-