Україна нагадала Китаю, що відповідальність за агресію лежить лише на росії

Україна нагадала Китаю, що відповідальність за агресію лежить лише на росії

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ України очікують, що Китай не буде політизувати агресію росії та використає свій вплив на москву, аби змусити її припинити війну.

Про це йдеться у переданому Укрінформу коментарі речника МЗС України Олега Ніколенка.

За його словами, відповідальність за збройну агресію проти України несе лише рф, яка в 2014 році окупувала Крим і частину Донбасу, а в лютому 2022 року розпочала нічим не спровоковану масштабну війну.

«Важливо дивитися правді в очі: міжнародна спільнота була змушена запровадити санкції проти рф, аби позбавити її можливостей подальшого ведення війни та притягнути до відповідальності за скоєні злочини», - наголосив Ніколенко.

Він висловив сподівання, що Китай як відповідальний член міжнародної спільноти, який послідовно обстоює принципи миру та поваги до міжнародного права, не буде політизувати питання агресії росії проти України.

«Очікуємо, що натомість Пекін використає свій вплив на москву, аби змусити її припинити війну та повернутися до поваги Статуту ООН та міжнародного права, основоположними принципами якого є незастосування сили та повага до суверенітету і територіальної цілісності іноземних держав», - наголосив дипломат.

Читайте також: Єрмак обговорив із американським сенатором постачання зброї та посилення санкцій проти рф

Як повідомлялося, речник МЗС Китаю Чжао Ліцзянь у вівторок назвав Сполучені Штати тими, хто «розпочав українську кризу та є найбільшим фактором, який її підживлює».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-