Україна може виконати умови ЄС щодо судової системи вже у грудні – голова ВС

Україна може виконати умови ЄС щодо судової системи вже у грудні – голова ВС

Укрінформ
Голова Верховного суду Всеволод Князєв переконаний, що виконати умови Європейського Союзу щодо статусу країни-кандидата, поставлені перед судовою системою України, можливо.

Про це він заявив у інтерв’ю Укрінформу.

“На мій погляд, ми маємо всі можливості для того, щоб виконати ці умови до грудня цього року”, - сказав Князєв.

За його словами, Верховний суд дуже швидко включився у роботу щодо виконання вимог, які ставляться перед Україною в частині судової реформи. Зокрема, ВС уже надав Міністерству юстиції відповідні конкретні пропозиції.

“Ми передбачили дуже чіткі, конкретні і швидкі заходи, які дозволять виконати поставлені перед нами вимоги. Я думаю, до грудня цього року, якщо ці заходи будуть підтримані Міністерством юстиції і політичним керівництвом України, ми можемо виконати цю “дорожню карту”, - заявив голова ВС.

Читайте також: Шлях до ЄС: перші кроки України сприйняли позитивно, попереду наступний етап - переговори

Він також поінформував про заходи, які пропонує здійснити Верховний суд. Вони стосуються реформи відбору суддів Конституційного Суду, реформи органів суддівського врядування – Вищої ради правосуддя і Вищої кваліфікаційної комісії суддів, уніфікації практики розгляду корупційних злочинів та посилення захисту прав інтелектуальної власності в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, глави держав та урядів Європейського Союзу 23 червня ухвалили рішення про надання Україні статусу країни-кандидата на входження до ЄС.

Президент Володимир Зеленський запевнив, що попри розв’язану росією війну Україна продовжить втілювати законодавство, норми та правила Європейського Союзу, а Кабінет Міністрів розробить відповідну дорожню карту для виконання вимог вступу до ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-