Україна зробила все можливе, щоб отримати статус кандидата на членство в ЄС – Президент

Україна зробила все можливе, щоб отримати статус кандидата на членство в ЄС – Президент

Укрінформ
Україна зробила все можливе, щоб отримати статус країни-кандидата на вступ до Європейського Союзу.

На цьому наголосив Президент Володимир Зеленський у відеозверненні, передає Укрінформ.

Глава держави зазначив, що позитивний висновок Європейської комісії щодо кандидатства України в ЄС наближає країну до початку повноцінної євроінтеграції. За його словами, це історичний здобуток усіх, хто працює на Україну.

«Залишилося дочекатися рішення Європейської ради наступного тижня. І я вважаю, що Україна зробила все можливе, щоб і цей крок був позитивним – рішення вже Європейської ради, тобто лідерів країн ЄС», - наголосив Президент.

Читайте також: Зеленський: росія зробила все, щоб зруйнувати будь-які зв'язки з Україною

На його переконання, Україна заслуговує на цей позитив. «Українські цінності – це європейські цінності. Українські інституції зберігають стійкість навіть в умовах війни. Українські демократичні звички й зараз не втратили сили. І наше зближення з Європейським Союзом – це не тільки позитив для нас. Це найбільший внесок у майбутнє Європи за багато років», - підкреслив Зеленський.

Він нагадав, що після 24 лютого Україна приєдналася до європейської енергетичної системи. Мережі України та Євросоюзу працюють синхронізовано попри повномасштабну війну.

«Тобто навіть в одному цьому факті видно одразу все: і професійність наших людей, і силу наших інституцій, і нашу здатність виконувати обіцянки, і величину українського потенціалу», - зазначив Глава держави.

Читайте також: Шлях до ЄС: Стефанішина заявила про потужний сигнал від Франції і Німеччини

Водночас він підкреслив, що євроінтеграція України – це не щось суто політичне, відірване від життя звичайних людей. Президент зауважив, що навпаки, це створить то більше можливостей, щоб гарантувати всім українцям сучасне й забезпечене життя.

Як повідомляв Укрінформ, 17 червня Єврокомісія порекомендувала Європейській раді підтвердити перспективу України стати членом ЄС та надати їй статус кандидата.

Читайте також: Президент: Ми за один крок до початку повноцінної інтеграції з ЄС

Представники Європейської ради проведуть предметну дискусію щодо надання Україні статусу держави-кандидата в члени Євросоюзу на засіданні 23-24 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-