Корнієнко у Вільнюсі обговорив всебічну підтримку України з керівництвом Литви

Корнієнко у Вільнюсі обговорив всебічну підтримку України з керівництвом Литви

Фото
Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко зустрівся з керівництвом Литви та обговорив з високопосадовцями всебічну підтримку України, серед яких курс на кандидатство в ЄС і прагнення з розблокування українських портів.

Про це він сказав на брифінгу за результатами візиту, під час якого взяв участь у весняній сесії Парламентської Асамблеї НАТО, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу ВР.

«Я б хотів подякувати Литві за дружнє плече підтримки, яке вона підставила для проведення цієї сесії. Як ви знаєте, ця сесія мала відбутися у Києві у травні. Тому дякуємо Литві, що прийняла від нас цю естафету... Ми відчуваємо велику підтримку, яку народ та уряд Литви надають нам у ці тяжкі часи», — наголосив Корнієнко.

Візит першого заступника голови ВР Олександра Корнієнка до Литви/Фото: Олександр Корнієнко, Facebook

Читайте також: ПА НАТО ухвалила декларацію щодо підтримки євроатлантичного курсу України

Він поінформував, що у межах робочого візиту мав зустрічі зі спікером Сейму Литви Вікторією Чміліте-Нільсен, віцеспікером Паулюсом Саударгасом та міністром оборони Литви Арвідасом Анушаускасом. На цих зустрічах обговорювалася, зокрема, військова, дипломатична й економічна підтримка України. Також порушувалися питання підтримки курсу України на отримання кандидатства у члени ЕС.

«Ми вдячні за підтримку наших прагнень розблокувати наші порти, а також за парламентську взаємодію, яку маємо з Литовською Республікою», — зауважив перший віцеспікер.

Читайте також: Телемарафон Save Ukraine пройде з Берліна та Києва - трансляція на площах багатьох міст світу

Окремо він подякував усім литовцям, які підтримали збір коштів на «байрактар» для України. «Це дуже визначна подія... Просимо вас поділитися досвідом з іншими країнами, щоб участь звичайних громадян зростала. Знаємо, що збір коштів не зупинився (на купівлі одного безпілотника - ред.), тому чекаємо! Можливо, це буде два "байрактари" — ми будемо вдвічі більше вдячні народу Литви!» — сказав Корнієнко.

Читайте також: У Литві збирають гроші на Bayraktar для ЗСУ

У Вільнюсі перший віцеспікер також провів зустрічі зі спікером Риксдагу Швеції Андреасом Норленом, спікером Парламенту Фінляндії Матті Ванганен та головою ПА НАТО Джеральдом Конноллі. Він подякував їм за підтримку України.

Читайте також: Україна боротиметься до перемоги - Корнієнко на зустрічі з президентом ПА НАТО

Як повідомляв Укрінформ, під час весняної сесії ПА НАТО Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук наголосив, що Україна не погодиться на заморожений конфлікт та поступку територіями в обмін на мир.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-