Зеленський закликає надати Україні членство в ЄС за скороченою спецпроцедурою

Зеленський закликає надати Україні членство в ЄС за скороченою спецпроцедурою

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський під час міжнародної донорської конференції для допомоги Україні, що проходить у Варшаві за допомогою відеозв'язку, наголосив, що Україна має швидко рухатися до Європейського Союзу.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, він закликав надати Україні статус кандидата в умовах війни за скороченою процедурою.

“Членство України в Євросоюзі повинно стати реальністю, а не обіцянками, перспективами”, - сказав він.

Глава Української держави підкреслив, що Україна готова до цих кроків. “Україні потрібно швидко рухатися до Європейського Союзу, набуваючи статусу кандидата, який потрібно надати вже зараз, в умовах війни, за спеціальною скороченою процедурою”, - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні у Варшаві проходить Конференція донорів для допомоги Україні. Ініціаторами події є прем’єр-міністри Польщі і Швеції Матеуш Моравецький і Магдалена Андерссон. Метою конференції є збір коштів на зростаючі гуманітарні потреби України. Польща та Швеція таким чином хочуть заохотити своїх партнерів спільно реагувати на складну гуманітарну ситуацію в Україні. Партнери події - президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн і голова Європейської ради Шарль Мішель.

Читайте також: Україна має поєднати повоєнну відбудову і вступ до ЄС – Клімкін

За даними ООН, 13 мільйонів людей в Україні потребують базової гуманітарної допомоги у вигляді житла, їжі та ліків. Тому, як зазначають у канцелярії польського прем'єра, необхідно негайно мобілізувати міжнародну допомогу для України, яка наразі покриває менш як 15% від наявних потреб.

Кількість біженців з України, які внаслідок російського вторгнення змушені залишити свої домівки та поїхати за кордон, вже перевищила 5,6 млн осіб.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-