У Нідерландах українська делегація розповіла про потреби у відновленні країни

У Нідерландах українська делегація розповіла про потреби у відновленні країни

Фото
Укрінформ
У Нідерландах українська делегація у складі народних депутатів Марії Мезенцевої та Олени Хоменко, а також міського голови тимчасово захопленого Мелітополя Івана Федорова здійснила візит до Гааги, де провела зустрічі з питань надання допомоги у відбудові України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі, зокрема, відбулися зустрічі з мерами нідерландських міст, представниками МЗС Нідерландів, експертами та фахівцями, на яких обговорювали руйнівні наслідки війни, заходи та партнерські програми з підтримки будівництва нової України.

Метою візиту було надання інформації про поточну ситуацію з безпекою в Україні, злочинні дії російської армії на тимчасово захоплених територіях України, економічні та гуманітарні наслідки російської агресії проти України, плани щодо відновлення України.

Читайте також: Стефанчук - спікеру Швеції: Ми гостро потребуємо додаткової оборонної допомоги

“Наші будинки, школи та лікарні були зруйновані росіянами. Ми сподіваємося почати відбудову, і нам потрібна ваша допомога”, - зазначив мер Мелітополя, який шість днів провів у полоні російських загарбників. Його обміняли на дев'ятьох російських солдатів-строковиків, захоплених українською армією у боях під Києвом.

У свою чергу голова підкомітету з питань наближення законодавства України до законодавства ЄС Марія Мезенцева наголосила, що дуже важливо максимально комунікувати із зовнішнім світом про все, що відбувається в Україні.

Окрім збільшення гуманітарної та фінансової допомоги, делегація прагне, щоб проти росії були запроваджені додаткові санкції.

Читайте також: До Нідерландів вже прибули майже 50 тисяч біженців з України

Як повідомлялося, 24 лютого росія продовжила військову агресію проти України, що розпочалася у 2014 році, та розпочала масовані бомбардування мирних українських міст та селищ. російські військові розв’язали масовий терор на тимчасово захоплених територіях. Збройні сили України та Сили територіальної оборони чинять опір російським загарбникам та завдають їм величезних втрат.

Фото Ірини Драбок

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-