Кулеба про переговори з лавровим: Якщо це припинить смерті, я готовий зустрічатися будь з ким

Кулеба про переговори з лавровим: Якщо це припинить смерті, я готовий зустрічатися будь з ким

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що задля припинення війни в Україні готовий знову зустрітися з главою МЗС росії сергієм лавровим попри те, що той є частиною системи президента путіна і виправдовує воєнні злочини росіян.

Про це Кулеба сказав на брифінгу у Брюсселі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Міністр лавров є частиною системи президента путіна. Те, що він виправдовує бомбардування лікарні в Маріуполі, а воєнні злочини, скоєні в Бучі та інших містах і селах України, називає фейком, робить його співучасником цих злочинів. Але я готовий зустрічатися, тому що він офіційна особа, і якщо це питання миру в Україні і припинення смертей, то я готовий зустрічатися будь з ким», - зазначив глава української дипломатії.

Водночас він зауважив, що публічні заяви міністра лаврова не викликають «ніякого оптимізму» щодо можливої зустрічі.

«По-моєму, кожен коментар, який він робить, спрямований на зрив переговорів, на їх блокування, а не на продовження. Але менше з тим, я вже один раз із ним зустрічався в Анталії. У мене немає щодо нього якихось особливих почуттів, які завадили б мені зустрітися з ним знову, якщо це потрібно для припинення війни в Україні», - наголосив Кулеба.

Читайте також: ЦПД оприлюднив добірку фейків, які роспропаганда поширила протягом доби

Як повідомляв Укрінформ, 10 березня в Анталії відбулась тристороння зустріч глава МЗС України, Туреччини та росії щодо припинення російської агресії проти України.

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу в ефірі турецького телеканалу A Haber 31 березня заявив, що Туреччина ініціює та докладає зусиль, аби нова зустріч очільників МЗС України та росії відбулася протягом наступних двох тижнів.

29 березня в Стамбулі відбувся очний раунд переговорів між українською та російською делегацією. Після нього українська делегація виступила з низкою пропозицій для припинення російсько-української війни, серед яких – підписання міжнародного договору про гарантії безпеки України.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-