ЦПД оприлюднив добірку фейків, які роспропаганда поширила протягом доби

ЦПД оприлюднив добірку фейків, які роспропаганда поширила протягом доби

Укрінформ
Центр протидії дезінформації при РНБО України представив добірку фейків, маніпуляцій та дезінформаційних «вкидів», які російська пропаганда спродукувала протягом доби.

Як передає Укрінформ, про це ЦПД повідомляє у Телеграмі.

Зазначається, що керівник МЗС рф сергій лавров у коментарі щодо ситуації в Україні заявив, що «причина відверто брехливої провокації у місті Буча полягає у спробі зірвати російсько-українські переговори». У ЦПД застерігають, що це фейк.

Також представники військового та політичного керівництва рф, зокрема дмитро пєсков, не виключають «появи нових фейків, аналогічних зйомкам у Бучі, і росія наполегливо говоритиме про те, що є правда, а що - вигадка». У ЦПД застерігають, що це маніпуляція.

Читайте також: ЦПД викрив нові російські фейки про «ядерні розробки» України

Крім того, у вечірньому зведенні міноборони рф заявило, що «націоналістичні батальйони інтенсивно обстрілюють ділянку гуманітарного коридору, дотичну до Маріуполя, чим зривають евакуацію мирних жителів та іноземців з міста». У ЦПД застерігають, що це фейк.

Як повідомляв Укрінформ, у рф створюється так звана інформаційна бульбашка щодо факту геноциду українців у Бучі. Зокрема, при запиті «Буча» у пошуковій системі Yandex відображаються довоєнні фото міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-