Посольство США потролило Путіна за його версію історії України

Посольство США потролило Путіна за його версію історії України

Укрінформ
Посольство США в Україні наочно продемонструвало президенту Росії, що його заяви про "єдиний народ" не відповідають дійсності, а Київ набагато древніший за Москву.

Як передає Укрінформ, фотовідповідь на історичні екскурси у зверненні Путіна до росіян американські дипломати оприлюднили у Твіттері.

У ній, зокрема, наведено два ряди фотографій. У першому - дати зведення відомих історичних пам’яток Києва: 996 рік – Десятинна церква, 1011 – собор Святої Софії, 1070 – Видубицький монастир, 1108 – Свято-Михайлівський монастир. У другому, присвяченому Москві, на фото під цими ж датами зображені одні й самі лісові хащі.

Менш як за годину твіт набрав майже 16 тис. вподобайок.

Як повідомляв Укрінформ, президент Росії Володимир Путін у понеділок оголосив про визнання незалежності маріонеткових утворень «Л/ДНР» та підписав відповідні укази.

Читайте також: Заяви Путіна відірвані від реальності та показують його схиблені погляди - Квін

Перед цим російське телебачення показало його звернення до росіян, в якому Путін понад годину розмірковував про історію СРСР у цілому, і України зокрема і заявив, що Україна є для Росії невід’ємною частиною історії, культури та духовного простору.

Читайте також: РФ створює юридичне підґрунтя для подальшої збройної агресії проти України – Президент

Під час промови очільник країни-агресора використовував свою традиційну "мантру" про "єдиний народ" та про те, що Україну "створив Ленін".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-